Nederlands onderwijs in China

Ontdek de mogelijkheden om Nederlands onderwijs te volgen in China.

Basis- en voortgezet onderwijs in het buitenland

Wanneer u in het buitenland verblijft, heeft uw kind (afhankelijk van het land) een aantal mogelijkheden:

  • lokale school
  • internationale (of Europese) school
  • Nederlandstalige school

Op rijksoverheid.nl leest u meer over de verschillende onderwijsmogelijkheden in het buitenland.

Scholenzoeker Nederlandstalig onderwijs

De Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) ondersteunt en subsidieert het Nederlandstalige onderwijs in het buitenland. Met de scholenzoeker van de NOB vindt u waar (en in welke vorm) Nederlands onderwijs mogelijk is.

Nederlands onderwijs in dit land of gebied

Zie onderstaande informatie over de mogelijkheden tot het volgen van Nederlandstalig onderwijs in Peking en Shanghai.

Peking

De Nederlandse School De Rode Leeuw organiseert al ruim 19 jaar Nederlands onderwijs in Peking voor met name Nederlandse en Belgische kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar die Nederlands als moedertaal hebben. De Rode Leeuw biedt diverse Nederlandse taalprogramma’s aan voor kinderen vanaf 4 tot en met 18 jaar bestaande uit kwalitatief goed NTC-onderwijs en IB Diploma Programma Nederlands in een inspirerende en uitdagende leeromgeving gericht op aansluiting bij het Nederlands en Belgisch onderwijs waar ook ter wereld.

Wekelijks naschoolse Nederlandse les

De Rode Leeuw verzorgt verschillende Nederlandse lesprogramma’s na schooltijd. Zo is er een programma voor basisschool groep 1 tot en met 8 en een programma voor het Voortgezet Onderwijs klas 1 tot en met 4.

Deze wekelijkse Nederlandse lessen duren 2,5 tot 3 uur en zijn toegankelijk voor Nederlands/Vlaams sprekende kinderen van andere (internationale) scholen en voor Nederlands/Vlaams sprekende leerlingen van de Western Academy of Beijing (WAB).

Alle naschoolse lessen vinden doordeweeks en op zaterdag plaats op de Western Academy of Beijing.

Meer informatie op de website van De Rode Leeuw of via e-mail: informatie@derodeleeuw.org.

Shanghai

LanguageOne

LanguageOne is al meer dan 30 jaar een begrip in het ontwikkelen en verzorgen van moedertaalonderwijs voor jongeren die opgroeien in een internationale setting. Via kwalitatief, eigentijds en inspirerend Nederlandse Taal en Cultuuronderwijs brengen zij leerlingen tussen de 2,5 en 18 jaar thuis in de eigen taal en cultuur.

In het programma voor kinderen tot 12 jaar is er veel aandacht voor taal, spelling, lezen en woordenschat. Het programma voor jongeren vanaf 12 jaar is gericht op de instroom in het Nederlandse en internationale onderwijs en op de voorbereiding op een Nederlands examen. Binnen de programma’s wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Nederlandse/Vlaamse cultuur, actualiteiten en maatschappelijke onderwerpen uit het Nederlandse taalgebied.

LanguageOne heeft vijf locaties in Shanghai en een locatie in Suzhou, op gerenommeerde internationale scholen. LanguageOne is aangesloten bij Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) en geaccrediteerd door de Inspectie van het Onderwijs.

Kijk voor meer informatie op de website van LanguageOne of op de LanguageOne Facebookpagina. Mailen kan naar shanghai-suzhou@languageone.nl.

Shanghai Dutch School

Shanghai Dutch School (SDS) is een geaccrediteerde school voor Nederlandse taal en cultuur in Shanghai. SDS maakt deel uit van de British International School Shanghai (BISS), Puxi (BISS Puxi) en biedt volledig geïntegreerd moedertaalonderwijs aan peuters vanaf 2 jaar t/m voortgezet onderwijs klas 6 (International Baccalaureate Diploma Programme).

In de onderbouw van het voortgezet onderwijs worden tevens de vakken aardrijkskunde en geschiedenis in het Nederlands aangeboden. Alle lessen vinden gedurende de reguliere lesdag plaats en er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname aan het Nederlandse programma. BISS Puxi is gelegen aan de westkant van Shanghai, in de wijk Huacao, en goed bereikbaar vanuit zowel het centrum van de stad, als de Hongqiao Hub.

Kijk voor meer informatie op de website van Shanghai Dutch School op BISS Puxi en op de Facebookpagina van Shanghai Dutch School of mail met de directeur van SDS via c-samsom@bisspuxi.com.