Nederlandse Vereniging in Chili

De Nederlandse Vereniging Chili is op 15 oktober 1948 opgericht door een klein groepje Nederlanders. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe zij ruim zes weken per boot onderweg zijn geweest om in Chili een nieuw bestaan op te bouwen. Ver weg van alles wat bekend en vertrouwd was, zonder drop, speculaas, kaas of haring. Dat is nog te overleven, maar zonder een regelmatig praatje met de nuchtere en gezellige landgenoten kunnen ze niet.

Over de afgelopen decennia is de Nederlandse Vereniging Chili uitgegroeid tot een volwaardige club waarin men regelmatig bij elkaar komt voor verschillende activiteiten en evenementen, zoals de maandelijkse borrel, het Oranjefeest en Sinterklaasfeest. Het valt op: hoe verder en langer je weg bent, des te “oranjer” je wordt. Onder de leden is dan ook altijd erg veel herkenning en nieuwe vriendschappen worden snel gesloten.

Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de activiteit van de Nederlandse Vereniging, stuur dan een mailtje naar nlv@nlv.cl. Meer informatie kunt u terugvinden op de website en op de Facebookpagina van de Nederlandse vereniging.