Consulaire afdeling ambassade Ottawa

Onze consulaire afdeling in Ottawa helpt Nederlanders in ons werkgebied. Dit kan zijn voor een eerste aanvraag of vernieuwing van een regulier reisdocument of voor een tijdelijk reisdocument ten behoeve van Nederlanders die slachtoffer zijn geworden van diefstal. Ook kunt u bij ons terecht voor diverse consulaire verklaringen, opties en het legaliseren van een akte.

Ottawa Balie

Paspoorten en andere producten

Voor consulaire informatie en alle producten zie de rubriek Wonen en werken. Voor het aanvragen van paspoorten en andere consulaire dienstverlening is een afspraak vereist die u online moet maken via: Afsprakensysteem consulaire producten.

Op vakantie in Canada

Bent u hier op vakantie? Dan gaat u natuurlijk goed voorbereid op reis, en leest u vooraf het reisadvies, en andere tips (let op: Engelstalige website) voor een prettig en veilig verblijf in Canada.

Inburgering

Een consulaire afdeling is ook verantwoordelijk voor het afnemen van het basisexamen inburgering om een ‘machtiging voorlopig verblijf en verblijfsvergunning in het geval van gezinshereniging’ in Nederland aan te kunnen vragen. In Canada kan dit echter ALLEEN via het consulaat-generaal in Toronto.

DigiD

Voor het aanvragen van een DigiD kunt u ALLEEN terecht bij het consulaat-generaal in Vancouver.

DigiD klein

Overige ondersteuning

De consulaire afdeling staat ook klaar bij vermissing, ziekenhuisopnames en arrestaties. Als arrestatie leidt tot detentie verzorgen wij een informatiepakket en brengen wij een eerste bezoek aan de Nederlandse gedetineerde.

Direct contact

Heeft u ondanks de informatie op deze website onze hulp alsnog nodig? Dan kunt u direct contact opnemen met een contactcenter dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Het contact met de ambassade en consulaten wereldwijd verloopt namelijk via het 24/7 BZ contactcenter in Nederland. Zij beoordeelt uw eerste hulpverzoek. U bereikt 24/7 BZ contactcenter via +31 247 247 247 of door te bellen naar het telefoonnummer van onze consulaire afdeling in Ottawa:  +1 613 237 5031 en te kiezen voor 1 (Nederlands), opvolgend door nogmaals een 1 (‘Vragen over consulaire zaken en noodgevallen’).

Ook kunt u een contactformulier invullen, waarop u binnen 48 uur een reactie ontvangt.

24/7 BZ contactcenter