Het Consulaat-Generaal in Vancouver

Ons Consulaat-Generaal ligt in de stad Vancouver, gelegen in de provincie British Columbia. Wij vertegenwoordigen het Koninkrijk in de Canadese provincies British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Yukon en de Northwest Territories.

De stad Vancouver

Flight from AMS to VAN
Vlucht van Amsterdam naar Vancouver

Vancouver ligt op ongeveer 7300 kilometer en 9,5 uur vliegen van Amsterdam. De stad heeft ruim 630.000 inwoners en is onderdeel van de ‘Greater Vancouver Area’ (GVA), een gebied met bijna 2,5 miljoen inwoners. (Statistics Canada, 2016)

De Greater Vancouver Area (GVA)
De Greater Vancouver Area (GVA)

De stad is goed voor een bruto nationaal product (bnp) van ruim 150 miljard Canadese dollar, 6% van het totale Canadese bnp. (Statistics Canada, 2017) Vancouver is de derde grootste stad in Canada en de tech-hub van het land.

Bevolking

Met een immigrantenpopulatie van meer dan 40% is Vancouver één van de meest multiculturele steden ter wereld. De top vijf etnische afkomst is Engels, Chinees, Zuid-Aziatisch, Schots en Iers. Vancouver is een mix van verschillende religies en culturele groepen van over de hele wereld en natuurlijk de Indigenous communities van Canada. British Columbia heeft een bevolking van bijna 4,7 miljoen inwoners, waarvan bijna de helft in ‘Greater Vancouver’ woont. (Statistics Canada, 2017)

Ons team

Ons team bestaat uit acht medewerkers onder leiding van Consul-Generaal Henk Snoeken. Wij behartigen de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden en haar burgers in Vancouver en omgeving. De hoofdtaak van het Consulaat-Generaal is gericht op economische samenwerking, ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven bij projecten in West-Canada. Vanwege het grote aantal Nederlanders in West-Canada is er ook een belangrijke rol voor consulaire dienstverlening.

Onze economische afdeling

Onze consulaire afdeling

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en volg ons op  Facebook, Twitter en Linkedin.