De Ambassade in Ottawa

De Nederlandse ambassade in Canada is gevestigd in Ottawa, de hoofdstad van Canada, in de provincie Ontario. De ambassade vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden in Canada. Naast de ambassade in Ottawa is in Toronto en Vancouver een consulaat-generaal gevestigd. Ook werken we samen met honoraire consuls in alle provincies van Canada.

Specifiek richten we ons op de werkgebieden in Quebec en de Atlantische provincies.

Aanmelden bij de ambassade

Ben u op reis of verblijft u langere tijd in het buitenland? Meld u aan bij de Nederlandse ambassade.

De stad Ottawa

Van AMS naar OTT
Vlucht van Amsterdam naar Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada, en zetel van de federale Canadese regering. Het parlementsgebouw, inclusief de Vredestoren, is een bekend icoon. Ottawa heeft een oppervlakte vergelijkbaar met die van de provincie Utrecht (bijna 1400 km2.). De afstand tussen Amsterdam en Ottawa bedraagt 5632 km. Vanaf Schiphol kunt u niet direct naar Ottawa vliegen, wel via Montreal of Toronto.

Greater Ottawa Area
De Greater Ottawa Area (GOA)

In de ‘Greater Ottawa Area’ wonen inmiddels meer dan 1 miljoen mensen. Canada is een tweetalig land met Engels en Frans als officiële talen. In Ottawa, als federale hoofdstad, is dit goed merkbaar. De stad ligt op de grens van de provincie Quebec.

Iconen van Ottawa

Ottawa staat bekend om zijn culturele instellingen, zoals het Geschiedenismuseum (Museum of History) het Oorlogsmuseum (Canadian War Museum), het museum der kunsten (National Gallery of Canada) en het nationale muziekcentrum (National Arts Centre), stuk voor stuk unieke instellingen waarmee de ambassade graag samenwerkt. In Ottawa zijn twee grote universiteiten gevestigd: de Universiteit van Ottawa en de Carleton Universiteit.

De Canadese identiteit is sterk verbonden met de geografische ligging van het land. Canadezen noemen het land niet voor niets “the True North, Strong and Free.” Velen voelen een sterke verbondenheid met het winterse klimaat, ook in Ottawa. De winter in de Canadese hoofdstad duurt ongeveer 4 maanden; vanaf half december tot en met half april is de stad doorgaans bedekt met sneeuw.

Parliament Building in Ottawa
Parliament Building in Ottawa

Ons team

De Nederlandse ambassade in Ottawa is een middelgrote ambassade. Ons enthousiaste team bestaat uit 13 vaste medewerkers.

Samen verhogen we de zichtbaarheid van Nederland in Canada en vestigen we keer op keer aandacht op de vriendschappelijke banden tussen beide landen, en op onze gedeelde waarden en geschiedenis. We onderhouden intensief contact met Canadese ministeries, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en allerlei Canadese stakeholders, onder meer op politiek, economisch, defensie- en cultureel terrein.

Henk van der Zwan is de Nederlandse ambassadeur in Canada. Plaatsvervangend Chef de Poste is Frederieke Quispel. Luitenant-kolonel Ton Linssen is onze huidige Defensie-attaché. In het Beleidsteam zitten Arie Plieger, Jeanine de Vos, Taylor Heaven en Kéum Roling. Wendy Sewell is de assistent van de Defensie-attaché. Het Algemene Zaken/Consulaire team bestaat uit Paula Martin, Laetitia Kaandorp, Marie-Jos Tienhoven, Robert Hijman en Angelique Linssen. Carl Vermeulen is chauffeur/bode.

Lees per afdeling wie wij zijn en wat wij doen:

Onze economische afdeling

Onze consulaire afdeling

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en volg ons op Twitter en Linkedin.