Het Consulaat-Generaal in Toronto

Ons Consulaat-Generaal ligt in de stad Toronto, gelegen in de provincie Ontario, Canada. Wij vertegenwoordigen het Koninkrijk in de Canadese provincies Ontario, Manitoba en Nunavut. Graag vertellen wij u iets meer over Toronto en over ons werk.

De stad Toronto

Van Toronto naar Amsterdam
Vlucht van Amsterdam naar Toronto

Toronto ligt op ongeveer 6000 kilometer en 8 uur vliegen van Amsterdam. De stad heeft bijna 3 miljoen inwoners en is onderdeel van de ‘Greater Toronto Area’ (GTA), een gebied met bijna 7 miljoen inwoners. (Ontario Ministry of Finance, 2017)

De Greater Toronto Area (GTA)
De Greater Toronto Area (GTA)

Dé economische hub van Canada is Toronto. Het is de vierde grootste stad in Noord-Amerika. De stad en haar omgeving (GTA) is goed voor een bruto nationaal product (bnp) van ruim 300 miljard Canadese dollar, wat 20% van het totale Canadese bnp is. De provincie Ontario heeft een aandeel van 40% in het bnp van Canada. (City of Toronto, 2017)

Bevolking

Toronto is één van de meest multiculturele steden ter wereld, met een immigrantenpopulatie van meer dan 50%. De top vijf etnische afkomst is Chinees, Engels, Canadees, Iers en Schots. De bevolking van Ontario telt ruim 13 miljoen inwoners, waarvan meer dan 85% in stedelijke gebieden woont. In Ontario wonen zo’n half miljoen (zo’n 4%) Nederlanders (Statistics Canada, 2006).

Ons team

Ons team staat onder leiding van Consul-Generaal (Chef de Poste) Anne Le Guellec. Plaatsvervangend Chef de Poste is Jorn Leeksma. In het Economisch Team zitten Karim Tejani, Sabira Tejani, Marjan Lahuis, Annemieke Smit en Michelle Baas. Karen Empson is de secretaresse van de Consul-Generaal Anne Le Guellec. Het Algemene Zaken/Consulaire team bestaat uit Libby Brölmann, Miranda van Brummelen, Mickey McLaughlin en Freek Siezenga.

In Toronto en omgeving behartigen wij de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden en haar burgers. Onze inzet richt zich op consulaire en economische dienstverlening. Lees per afdeling wie wij zijn en wat wij doen:

Onze economische afdeling

Onze consulaire afdeling

Volg ons op sociale media

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en volg ons op Twitter en Linkedin.