Zakendoen in Brazilië

Brazilië is met 205 miljoen inwoners het grootste land van Zuid-Amerika en heeft ook de grootste economie van Zuid-Amerika. Het land beschikt over een grote hoeveelheid natuurlijke rijkdommen. Daarnaast is Brazilië onderdeel van de Mercosul-overeenkomst met de EU. Het akkoord is nog niet van kracht maar kan in de toekomst zorgen voor meer openheid van de Braziliaanse markt. Dit alles zorgt ervoor dat Brazilië een dynamische markt heeft die zeker de moeite van het bekijken waard is.

Nieuws en evenementen

Bent u op zoek naar actuele informatie en ontwikkelingen over zakendoen in Brazilië? Op deze overheidswebsites ziet u of er op dit moment nieuws of evenementen zijn:

Zakelijke kansen in Brazilië

De Braziliaanse economie is divers, maar sterk afhankelijk van de import en export van goederen. Het land exporteert veel landbouwproducten, mineralen en hightechproducten. Van oudsher hebben Nederlandse bedrijven vestigingen in Brazilië, maar ook jonge bedrijven weten de weg naar het land te vinden.

Nu de wereldeconomie hersteld is komt ook  Brazilië uit de crisis, mede voor een nieuw economisch regeringsbeleid. Het land zet zich actief in voor een open economie. De ondertekening van het Mercosur-verdrag  (Portugese spelling: Mercosul) en de wens om toe te treden tot de OESO onderstrepen dit beleid.

Hierdoor liggen er kansen voor Nederlandse ondernemers op veel gebieden, met name op het gebied van agro-logistiek, energie, HTSM (High Tech Systemen & Materialen) en LSH (Life, Science & Health). Daarnaast zijn er ook kansen in de logistieke (privatiseringen van havens, wegen, spoorlijnen en luchthavens) en energiesectoren (offshore gaswinning en energietransitie) en in het water- en afvalmanagement.

 
Bekijk meer informatie over zakelijke kansen in Brazilië  of over de Mercosur-overeenkomst op de pagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Actuele handelscijfers

Benieuwd hoeveel handel er is tussen Nederland en Brazilië? Bekijk de actuele handelscijfers op RVO.nl. Met deze informatie ontdekt u bijvoorbeeld welke goederen Nederland het meeste naar Brazilië exporteert. Maar ook hoeveel andere landen naar Brazilië exporteren. Of hoeveel Nederlandse bedrijven in Brazilië investeren. Zo krijgt u een beter beeld van de handel met dit land.