Nederlandse ambassade in Bakoe

Contactgegevens

Ambassadeur
Pauline Eizema
Adres
ISR PLAZA 69
Nizami Street
Baku, AZ 1005
Telefoon
(+994) 124 968 833
24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
Fax
(+994) 124 968 832
E-mail

Heeft u een vraag over paspoorten, ID-kaarten, visa, consulaire verklaringen en andere consulaire diensten? Stuur dan een e-mail via het contactformulier

Heeft u een vraag over een ander onderwerp? Stuur dan een e-mail naar bak@minbuza.nl.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 - 13.00 uur en 14.00 - 17.00 uur.

Alleen op afspraak.

Bekijk ook de sluitingsdagen van de ambassade.

Aanmelden

Bent u op reis of verblijft u langere tijd in het buitenland? Meld u aan bij de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens consulaire afdeling

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 10.00 - 13.00 uur en 14.00 - 17.00 uur.

Alleen op afspraak.

De ambassade in Bakoe heeft geen consulaire afdeling. De consulaire dienstverlening is daardoor beperkt. Hieronder ziet u waar u voor consulaire dienstverlening terecht kunt als u in Azerbeidzjan woont of een algemene consulaire vraag heeft.

Nooddocument

Is uw paspoort kwijt of gestolen? U kunt via de ambassade in Bakoe een nooddocument aanvragen. Lees op de pagina Nooddocumenten aanvragen in Azerbeidzjan welke documenten u nodig heeft en hoe u het nooddocument aanvraagt.

Verklaring van in leven zijn (attestatie de vita)

Stuur een e-mail naar de ambassade in Bakoe om een afspraak te maken. Lees op de pagina Verklaring van in leven zijn in Azerbeidzjan welke documenten u nodig heeft.

Verklaring van Nederlanderschap

Lees op de pagina Verklaring van Nederlanderschap aanvragen als u in Azerbeidzjan woont welke documenten u nodig heeft en hoe u de verklaring aanvraagt.

Paspoorten, ID-kaarten en MVV-visa

De ambassade in Bakoe geeft geen paspoorten, ID-kaarten en MVV-visa af. U kunt terecht bij de meeste andere Nederlandse ambassades en consulaten generaal. Bijvoorbeeld bij de ambassade in Tbilisi, Georgië. Stuur een e-mail om een afspraak te maken. U kunt ook terecht bij de Nederlandse grensgemeenten en op Schiphol

Inburgeringsexamens

U kunt terecht bij de Nederlandse ambassade in Tbilisi, Georgië. Stuur een e-mail voor meer informatie over het inburgeringsexamen of om een afspraak te maken.

Schengenvisum kort verblijf (minder dan 90 dagen)

De Franse ambassade in Bakoe verwerkt aanvragen van visa voor kort verblijf in Nederland. U kunt uw aanvraag indienen via de website van het visumkantoor Capago in Bakoe.

Consulaire vragen

Stel uw vraag:

  • vanuit Azerbeidzjan tijdens kantooruren (werkdagen van 10.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur): (+994) 124 968 833.
  • vanuit Nederland en/of buiten kantooruren: (+31) 247 247 247.
  • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van uw smartphone en stuur ons dan uw bericht.
  • via het contactformulier.

Kaart

Bakoe

Ambassade

Tijdsverschil met Nederland

Zomertijd + 2 uur / Wintertijd + 3 uur