De Ambassadeur

Welkomstwoord

U bevindt zich op de website van de Nederlandse Ambassade in Buenos Aires. Dat is mooi, want dat betekent dat u geïnteresseerd bent in het werk van deze ambassade in Argentinië, Uruguay en Paraguay.

Op 3 augustus 2018 ben ik in Buenos Aires aangekomen om als ambassadeur het Koninkrijk der Nederlanden in Argentinië te vertegenwoordigen. Beide landen hebben al sinds 1825 zeer goede vriendschappelijke relaties en ik ben blij en trots om aan de versterking daarvan een bijdrage te mogen leveren.  

Samen met het enthousiaste en zeer gemotiveerde team van de Nederlandse ambassade werken we aan het versterken van de handels en investeringsrelaties tussen Nederland en Argentinië met veel aandacht voor de landbouw en watersector, daarbij gesteund door allerlei initiatieven op het gebied van pers en cultuur. Daarnaast zet de ambassade zich in voor mensenrechten en wordt internationale samenwerking gestimuleerd. Er wonen veel Nederlanders in Argentinië en steeds meer toeristen en zakenlieden bezoeken dit prachtige en uitgestrekte land; daar waar nodig zal de ambassade hen consulair ondersteunen.

Ditzelfde geldt ook voor Uruguay en Paraguay, waar de Nederlandse gemeenschap en het bedrijfsleven op de aandacht en inzet van de ambassade kunnen rekenen.

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over de staf en activiteiten van deze ambassade en nuttige informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Voor actuele ontwikkelingen in Argentinië, Uruguay en Paraguay kunt u ons ook volgen op Facebook, LinkedIn en Twitter. Graag nodig ik u uit om deze media te gebruiken om uw ervaringen en opmerkingen met ons te delen.

Veel dank voor uw bezoek,

Roel Nieuwenkamp

Ambassadeur

CV

Naam

Prof dr Roel Nieuwenkamp

Loopbaan                                    

2018 – heden    Ambassadeur in Argentinië, Uruguay en Paraguay (Buenos Aires)                                           2013 – 2018       Voorzitter van het Internationale Comité voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Parijs (OESO) en het bijbehorende klachtenmechanisme                                                               2006 – 2013       Directeur Internationale Marktordening & Handelspolitiek bij resp. de ministeries van Economische en Buitenlandse Zaken                                                                                                                                      2001– 2006        Directeur Ondernemingsklimaat bij het ministerie van Economische Zaken

Opleiding

2001    Doctoraat Politicologie/Bestuurskunde, Universiteit Twente                                                                1996    Monetaire Economie,  Erasmus Universiteit Rotterdam                                                                                       1995    Rechten, Erasmus Universiteit Rotterdam