Reisadviezen voor landen of gebieden waar het coronavirus is gevonden

De reisadviezen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben vier kleurencodes. Hier vindt u de algemene uitleg over de kleurcodes van de reisadviezen. De kleurcodes kunnen worden aangepast voor landen of gebieden waar het nieuwe coronavirus (COVID19) is gevonden. Bekijk hier alle reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Uitleg kleurcodes reisadviezen

Het reisadvies heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze de veiligheidssituatie in een land aan. Bij landen met het coronavirus geldt bovendien het volgende:

Groen: In dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.

Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.

Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.

Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Houd er rekening mee dat landen niet overal ter wereld in staat zijn om steeds accuraat coronabesmettingen in kaart te brengen en adequate zorg te verlenen.

Hulp of informatie nodig?

Heeft u hulp of informatie nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met het ministerie van Buitenlandse Zaken:

  • telefonisch via +31 247 247 247,
  • via WhatsApp op +31 682 387 796 
  • via Twitter op @24/7BZ.

Reisadviezen niet bindend

De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies. Hier leest u de uitleg over hoe een reisadvies tot stand komt.

De reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft de verantwoordelijkheid van uzelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan. Neem contact op met uw reisbureau of reisverzekeraar voor vragen hierover.