NederlandWereldwijd

Reisadvies Jordanië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Jordanië is geel en oranje. Door de onveilige situatie in Israël en de Palestijnse Gebieden zijn verschillende grensovergangen soms gesloten. In heel Jordanië, en vooral in de steden, kunnen demonstraties plaatsvinden. Daarbij kan geweld ontstaan. Ook worden soms wegen afgesloten. Lees meer over de grensovergangen en veiligheidssituatie onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 23-11-2023
Nog steeds geldig op: 26-02-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is in de strook van 10 kilometer langs de grens met Syrië en Irak. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de grens met Syrië en Irak? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Jordanië maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies