Nederland Wereldwijd

Reisadvies Israël

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Israël is geel, oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. In Israël is de algemene veiligheidssituatie instabiel. In het hele land kunnen grote en kleine demonstraties plaatsvinden die soms gepaard gaan met geweld. Daarnaast is er een risico op terroristische aanslagen of uitbarstingen van geweld tussen bevolkingsgroepen. Ook komen er regelmatig raketbeschietingen voor vanuit Gaza en soms Libanon en Syrië. Wees altijd waakzaam, volg het lokale nieuws en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
Laatst gewijzigd op: 13-09-2023
Nog steeds geldig op: 03-10-2023

Rood: niet reizen

  • Ga niet naar de grensstreek bij Gaza, Syrië en Libanon. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied tussen Israël en Egypte (tussen Gaza en Taba). Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Israël en Egypte? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt naar het gele gebied reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

  • Bent u in Israël of gaat u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Let op: wilt u de Palestijnse Gebieden bezoeken, inclusief Oost-Jeruzalem waarin de oude stad ligt? Meld u ook aan bij de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah, zodat u meldingen krijgt over deze gebieden.

Verder in dit reisadvies