Nederland Wereldwijd

Reisadvies Israël

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Israël heeft nieuwe regels voor het reizen naar de Westelijke Jordaanoever ingesteld. Als u naar de Westelijke Jordaanoever wilt reizen, houd er dan rekening mee dat u vooraf toestemming moet vragen aan de autoriteit Coordination of Government Activities in the Territories (CoGAT). Meer informatie leest u in de rubriek Reischecklist. De kleurcode van het reisadvies voor Israël is geel en rood. De veiligheidssituatie is instabiel. Raketbeschietingen uit Gaza, Libanon en Syrië komen regelmatig voor. Israël heeft een luchtafweersysteem maar het kan gebeuren dat raketten toch niet worden onderschept. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Er kan daarnaast geweld tussen de verschillende bevolkingsgroepen plaatsvinden in heel Israël. Blijf alert, volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten en het nieuws op. Lees meer in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 17-11-2022
Nog steeds geldig op: 29-11-2022

Rood: niet reizen

  • Ga niet naar de grensstreek bij Gaza, Syrië en Libanon. Het is te gevaarlijk om te dicht bij het hek van de grens te komen omdat daar regelmatig veiligheidsincidenten voorkomen.
    Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De rest van Israel is geel. U kunt naar gele gebieden reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Houd het nieuws goed in de gaten en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Israël? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies