NederlandWereldwijd

Reisadvies Palestijnse Gebieden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies van de Westelijke Jordaanoever (behalve Oost-Jeruzalem) en Gaza is rood. Reis niet naar de Westelijke Jordaanoever en Gaza. Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar Oost-Jeruzalem. Bent u in het rode gebied? Vertrek als dat nog veilig kan. Door de huidige oorlog tussen Hamas en Israël zijn er minder vluchten van en naar Tel Aviv, Eilat en Amman.
Laatst gewijzigd op: 30-11-2023
Nog steeds geldig op: 01-03-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Gaza of de Westelijke Jordaanoever. Het is te gevaarlijk om naar Gaza of de Westelijke Jordaanoever te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Gaza of de Westelijke Jordaanoever? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden kan geen consulaire bijstand verlenen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar Oost-Jeruzalem. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar Oost-Jeruzalem? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor en wees extra voorzichtig. Houd er rekening mee dat de Nederlandse vertegenwoordiging u waarschijnlijk minder goed kan helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies