Nederland Wereldwijd

Reisadvies Palestijnse Gebieden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden is geel, oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. De veiligheidssituatie is instabiel. In de Palestijnse Gebieden kunnen demonstraties zijn en kan geweld tussen de verschillende bevolkingsgroepen voorkomen. Blijf alert, volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en volg het lokale nieuws.
Laatst gewijzigd op: 11-05-2023
Nog steeds geldig op: 26-09-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Gaza. Het is te gevaarlijk om naar Gaza te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Gaza? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden kan geen consulaire bijstand verlenen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar en rond de steden Nablus en Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze steden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor en neem vooraf contact op met de Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden. Houd er rekening mee dat de Nederlandse vertegenwoordiging u waarschijnlijk minder goed kan helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • U kunt reizen naar de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies