Nederland Wereldwijd

Reisadvies Palestijnse Gebieden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden is geel, oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 06-03-2023
Nog steeds geldig op: 28-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Gaza. Het is te gevaarlijk om naar Gaza te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Gaza? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden kan geen consulaire bijstand verlenen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar en rond de steden Nablus en Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan.
  • Gaat u toch naar deze steden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor en neem vooraf contact op met de Nederlandse vertegenwoordiging in de Palestijnse Gebieden. Houd er rekening mee dat de Nederlandse vertegenwoordiging u waarschijnlijk minder goed kan helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem is geel. U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Verblijft u in de Palestijnse Gebieden? Registreer u via de optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit de Palestijnse Gebieden? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies