NederlandWereldwijd

Schengenvisum voor Nederland aanvragen in Palestijnse Gebieden

Komt u voor maximaal 90 dagen naar Nederland voor bijvoorbeeld vakantie, een zakenreis of familiebezoek? Waar u een Schengenvisum aanvraagt, hangt af van waar u woont in de Palestijnse Gebieden.

Waarschuwing: De Nederlandse vertegenwoordiging is beperkt bereikbaar voor Nederlanders die in de Palestijnse gebieden zijn. Heeft u binnenkort een afspraak bij de Nederlandse vertegenwoordiging in Ramallah? Houd uw mail goed in de gaten voor wijzigingen rondom uw afspraak. Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Ik woon in Gaza

Woont u in Gaza?

Bekijk hoe u een Schengenvisum aanvraagt bij het Zweedse aanvraagcentrum van VFS Global in Gaza (informatie in het Engels)

Ik woon in de Westelijke Jordaanoever of Jeruzalem

Woont u in de Westelijke Jordaanoever of Jeruzalem? Volg de stappen om een Schengenvisum aan te vragen bij het Nederlandse aanvraagcentrum van VFS Global in Ramallah.

Stap 1: Checken voor u begint

Check eerst of u een visum voor Nederland nodig heeft. En waar u een visum kunt aanvragen.

Stap 2: Verzamel de juiste documenten

U heeft een aantal documenten nodig om een Schengenvisum aan te vragen. Welke documenten dat zijn, hangt af van het doel van uw reis.

Stap 3: Maak een afspraak

Heeft u alle documenten die nodig zijn voor de aanvraag van een Schengenvisum? Maak dan een afspraak bij VFS Global. U kunt het visum 6 maanden voor uw reis aanvragen. Vraag het visum minimaal 45 kalenderdagen voor uw reis aan.

Stap 4: Ga naar uw afspraak

Ga naar uw afspraak bij VFS Global. Neem alle documenten uit uw checklist van stap 2 mee. Neem uw checklist ook mee.

Bekijk het adres van VFS Global in Ramallah (informatie in het Engels)

Stap 5: Haal uw paspoort op of laat het opsturen

U krijgt een e-mail als uw aanvraag klaar is. U weet dan nog niet of u het visum heeft gekregen. U kunt uw paspoort ophalen of laten opsturen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, is het visum in uw paspoort geplakt.

Stap 6: Bereid uw reis voor

U reist met het Schengenvisum in uw paspoort naar Nederland of een ander Schengenland. Bij vertrek en bij aankomst laat u het visum zien.

De grenscontrole vraagt u ook om andere documenten. In de checklist voor reizen naar Nederland leest u wat u nodig heeft.

Check wat u nodig heeft om naar Nederland te reizen

Contact

Heeft u een vraag over het maken van een afspraak bij VFS Global? Of over de status van uw aanvraag?

Neem contact op met VFS Global in de Palestijnse Gebieden (informatie in het Engels)

Heeft u een andere vraag?

Neem contact op met NederlandWereldwijd