Nederland Wereldwijd

Ik heb geen visum voor Nederland gekregen. Wat kan ik doen?

Is uw aanvraag voor een visum voor Nederland afgewezen? En bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u bezwaar maken bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). U kunt ook een nieuwe aanvraag doen.

Informatie: Is uw aanvraag voor een visum lang verblijf (mvv) of verblijfsvergunning afgewezen?
Lees wat u kunt doen op de website van de IND

Bezwaar maken

U heeft een brief gekregen waarin staat waarom uw aanvraag is afgewezen. Deze brief heet een beschikking. Onderaan de beschikking staat een datum. Vanaf die datum heeft u 4 weken de tijd om bezwaar te maken tegen de afwijzing.

U maakt bezwaar bij de IND. De IND heeft 12 weken om uw bezwaar goed te keuren of af te wijzen. De periode van 12 weken begint op de laatste dag waarop u bezwaar kon maken.

Kies het type visum dat u heeft aangevraagd om te zien hoe u bezwaar maakt.

Heeft u bezwaar gemaakt?

Lees wat er gebeurt nadat u bezwaar maakt tegen uw afgewezen visumaanvraag

Nieuwe visumaanvraag doen

Is uw visumaanvraag afgewezen, maar wilt u geen bezwaar maken? Bijvoorbeeld omdat bezwaar maken te lang duurt voor uw situatie?  U kunt ook een nieuwe aanvraag doen. Houd er rekening mee dat u dan visumkosten moet betalen.

Lees voor uw aanvraag goed de brief (beschikking) over de afwijzing door. In de beschikking staat waarom u geen visum heeft gekregen. Bijvoorbeeld omdat u niet de juiste documenten kon laten zien. Zorg er dan voor dat u bij de nieuwe aanvraag wel de juiste documenten heeft.

Schengenvisum aanvragen

Luchthaventransitvisum aanvragen

Meer weten?

Contact

Heeft u een vraag over bezwaar maken? Of over de status van uw bezwaar?

Neem contact op met de IND

Heeft u een andere vraag over uw visumaanvraag?

Neem contact op met Nederland Wereldwijd