Nederland Wereldwijd

Wanneer krijg ik bericht over mijn visumaanvraag voor Nederland?

Heeft u een Schengenvisum of luchthaventransitvisum voor Nederland aangevraagd? Dan krijgt u meestal binnen 15 dagen bericht over de beslissing op uw aanvraag. Maar er zijn uitzonderingen: in sommige situaties duurt het maximaal 45 dagen.

Waarschuwing: Door technische problemen kan de behandeling van uw visumaanvraag langer duren dan 15 dagen. Wij werken aan een oplossing.

Op dit moment is het niet duidelijk hoelang de technische problemen duren. Ook kunnen wij niet zeggen hoeveel langer de behandeling van uw visumaanvraag kan duren. Lees de laatste ontwikkelingen op deze pagina.

Binnen 15 dagen

U krijgt een e-mail als een beslissing is genomen op uw visumaanvraag. Meestal is dat binnen 15 kalenderdagen na de afspraak voor uw visumaanvraag.

U weet dan nog niet of u het visum heeft gekregen. Dat weet u pas als u uw paspoort weer heeft. U ziet dan of het visum in uw paspoort is geplakt of dat uw aanvraag is geweigerd.

Uitzonderingen: binnen 45 dagen

Er zijn uitzonderingen. In de volgende 2 situaties duurt het langer dan 15 kalenderdagen. Het duurt dan maximaal 45 kalenderdagen voordat u bericht krijgt over uw visumaanvraag.

Nog geen visum aangevraagd?

Wilt u een Schengenvisum of luchthaventransitvisum voor Nederland aanvragen? Doe dit dan op tijd. Houd er rekening mee dat het maximaal 45 kalenderdagen kan duren voordat u bericht krijgt over uw aanvraag. En dat u daarna nog uw paspoort moet ophalen of op laten sturen.

U kunt het visum 6 maanden voor uw reis aanvragen. Bent u zeevarende? Dan kan dat 9 maanden van tevoren.

Schengenvisum aanvragen

Luchthaventransitvisum aanvragen

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met ons