Nederland Wereldwijd

Wanneer krijg ik bericht over mijn visumaanvraag voor Nederland?

Heeft u een Schengenvisum of luchthaventransitvisum voor Nederland aangevraagd? Dan krijgt u meestal binnen 15 dagen bericht over de beslissing op uw aanvraag. Maar er zijn uitzonderingen: in sommige situaties duurt het maximaal 45 dagen.

Binnen 15 dagen

U krijgt een e-mail als een beslissing is genomen op uw visumaanvraag. Meestal is dat binnen 15 kalenderdagen na de afspraak voor uw visumaanvraag.

U weet dan nog niet of u het visum heeft gekregen. Dat weet u pas als u uw paspoort weer heeft. U ziet dan of het visum in uw paspoort is geplakt of dat uw aanvraag is geweigerd.

Uitzonderingen: binnen 45 dagen

Er zijn uitzonderingen. In de volgende 2 situaties duurt het langer dan 15 kalenderdagen. Het duurt dan maximaal 45 kalenderdagen voordat u bericht krijgt over uw visumaanvraag.

Nog geen visum aangevraagd?

Wilt u een Schengenvisum of luchthaventransitvisum voor Nederland aanvragen? Doe dit dan op tijd. Houd er rekening mee dat het maximaal 45 kalenderdagen kan duren voordat u bericht krijgt over uw aanvraag. En dat u daarna nog uw paspoort moet ophalen of op laten sturen.

U kunt het visum 6 maanden voor uw reis aanvragen. Bent u zeevarende? Dan kan dat 9 maanden van tevoren.

Schengenvisum aanvragen

Luchthaventransitvisum aanvragen

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met ons