Nederland Wereldwijd

Reisadvies Thailand

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In Thailand vallen jaarlijks duizenden dodelijke verkeersslachtoffers. Overweegt u in Thailand een scooter, motor of auto te huren, en deel te nemen aan het verkeer? Lees eerst de informatie in dit reisadvies onder Reizen en vervoer. De politieke situatie in Thailand is op dit moment stabiel, maar politieke demonstraties kunnen nog steeds voorkomen. De politie kan bij demonstraties hard optreden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Volg het lokale nieuws. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is geel met een beperkt deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 13-09-2023
Nog steeds geldig op: 04-10-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Reis alleen als het noodzakelijk is naar:
  • De zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat.
  • De districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de provincie Songkhla.
  • Het grensgebied met Myanmar, met uitzondering van de grenssteden Mai Sai, Mai Sot en Ranong.
 • Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens in deze gebieden moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
 • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

 • U kunt reizen naar de gele gebieden inclusief de districten Mueang Songkhla, Hat Yai, Sathing Phra, Ranot, Krasae Sin, Rattaphum, Sadao, Na Mom, Khuan Niang, Bang Klam, Singhanakhon, Khlong Hoi Khong in de provincie Songkhla en de steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong (op de grens met Myanmar).
 • Maar: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies