Nederland Wereldwijd

Reisadvies Thailand

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat gaat van rood naar oranje. In de provincie Songkhla blijft de kleurcode van het reisadvies voor de districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabyoi oranje, maar voor de rest van deze provincie verandert de kleurcode van oranje naar geel. De kleurcode van het reisadvies voor de grenssteden Mae Sae, Mae Sot en Ranong gaat van oranje naar geel. Lees meer hierover onder Veiligheid. De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Thailand is voor het grootste deel geel met een beperkt deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 30-03-2023
Nog steeds geldig op: 31-03-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar:
    • De zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat.
    • De districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de provincie Songkhla.
    • Het grensgebied met Myanmar, met uitzondering van de grenssteden Mai Sai, Mai Sot en Ranong.
  • Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens in deze gebieden moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op. 

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies