Nederland Wereldwijd

Reisadvies Myanmar

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Myanmar is rood en oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode en oranje gebieden. Sinds de militaire staatsgreep is de veiligheidssituatie in Myanmar slecht en instabiel. Reis alleen voor noodzakelijke reizen naar de oranje gebieden in Myanmar. Ga hier niet heen voor een toeristische reis, ook al is het mogelijk om een toeristenvisum te regelen. Op het platteland waar bepaalde bevolkingsgroepen hun traditionele woongebied hebben (deze regio’s liggen vooral in de rode gebieden op de kaart) zijn regelmatig aanslagen, bombardementen en luchtaanvallen. Wees in de grote steden zoals Yangon en Mandalay waakzaam voor aanslagen. Blijf weg van militaire objecten (gebouwen en voertuigen) en militairen. Zij kunnen het doelwit zijn van aanslagen. Het leger heeft de noodtoestand verlengd tot 1 februari 2024. In Yangon en andere steden geldt een avondklok.
Laatst gewijzigd op: 12-09-2023
Nog steeds geldig op: 28-09-2023

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

  • Het noorden en midden van de staat Rakhine.
  • De staten Chin, Sagain, Kachin, Magway (behalve de stad Magway) en het noorden van de staat Shan.
  • De staten Kayah, Kayin en Mon.
  • De Gouden Driehoek (drielandenpunt tussen Myanmar/Thailand/Laos).
  • De stad Dawei in de staat Tanintharyi.
  • De stad Meiktila in de staat Mandalay.

Het is te gevaarlijk om naar de rode gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.

  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de oranje gebieden.

  • Het is niet veilig is om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u niet of zeer beperkt helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies

Kaart bij reisadvies Myanmar

Kaart bij reisadvies MyanmarDownload kaart bij reisadvies Myanmar (1)