Nederland Wereldwijd

Reisadvies China

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Met ingang van 29 april 2023 is een negatieve PCR-coronatest niet meer verplicht als u China inreist. Dit geldt voor alle reizigers. Wel moeten alle reizigers een zelftest doen. Het resultaat daarvan moet negatief zijn. Reizigers moeten voor aankomst in China een gezondheidsverklaring invullen en daarin de negatieve zelftestuitslag bevestigen. De Chinese douane controleert hierop. Lees meer informatie onder de Reischecklist. De kleurcode van het reisadvies voor China is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 28-04-2023
Nog steeds geldig op: 03-06-2023

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt naar China reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

  • Bent u in China of reist u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf in China gratis via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent.
  • U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Daarnaast krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Let op! Lees de adviezen en informatie over Hongkong SAR en Macau SAR in het reisadvies voor Hongkong SAR en het reisadvies voor Macau SAR.

Verder in dit reisadvies