NederlandWereldwijd

Reisadvies Taiwan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Taiwan? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 06-06-2024
Nog steeds geldig op: 13-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Taiwan is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Taiwan of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

In Taiwan is weinig criminaliteit. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Taiwan geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Taiwan zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Taiwan reizen? De wetten en de gebruiken in Taiwan tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Orkanen

Houd tussen mei en november rekening met orkanen (tyfoons) in Taiwan. Orkanen kunnen veel schade aanrichten, vooral in de kustgebieden.

Bent u tussen mei en november in Taiwan? Lees informatie over orkanen op de website Naval Oceanography Portal (informatie in het Engels).

Aardbevingen

Taiwan ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami’s. Lees informatie over aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami’s op de website van USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Wat kunt u doen bij natuurgeweld?

Is er natuurgeweld op het moment dat u in Taiwan bent?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Taiwan? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 110
 • Ambulance en brandweer: 119
 • Ambulance en brandweer: 112 (met mobiele telefoon)

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Taiwan en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met het Netherlands Office in Taipei.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Bent u in Taiwan en heeft u een lokaal telefoonnummer? Bel het lokale nummer van het Netherlands Office in Taipei. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Taiwan

Er is geen Nederlandse ambassade in Taiwan. Neem in geval van nood contact op met het Netherlands Office in Taipei.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Taiwan te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in Taiwan.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Taiwan blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter in Taiwan? En reist u met een geldig Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen in Taiwan? En reist u met een geldig Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig. Vraag een visum aan bij het Taipei Representative Office in Den Haag (informatie in het Engels).

Let op: Blijft u langer dan 90 dagen in Taiwan? Dan moet u zich registreren. Vraag na aankomst een verblijfsvergunning (ARC) aan bij de National Immigration Agency (informatie in het Engels). Doet u dit niet? Dan krijgt u een boete of wordt u Taiwan uitgezet.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar Taiwan. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

In Taiwan is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Lees meer over rijden in Taiwan op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

 • Check welke vaccinaties u nodig heeft voor Taiwan op de website van GGD Reisvaccinaties.
 • U leest op de website van de GGD ook meer over ziektes die er voorkomen, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya, zikakoorts en hondsdolheid (rabiës).
 • Maak (online) een vaccinatie-afspraak bij een GGD of andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Check alle aanbieders van reisvaccinaties op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bagageregels