Nederland Wereldwijd

Reisadvies Burkina Faso

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De veiligheidssituatie in Burkina Faso blijft slecht en instabiel. Na de militaire machtsgreep eind september 2022 was het zeer onrustig in het land. In de hoofdstad Ouagadougou stabiliseert de veiligheidssituatie zich langzaam. De kleurcode van het reisadvies voor Burkina Faso is rood en de kleurcode van de hoofdstad is oranje. Reis niet naar Burkina Faso en reis alleen naar Ouagadougou als het noodzakelijk is. Het luchtruim en de landsgrenzen zijn weer open. Toch blijft de situatie in het land onzeker en kan de onrust weer oplaaien, ook in de hoofdstad. Wees daarom alert en blijf zoveel mogelijk thuis of in uw hotel en zorg voor voldoende voorraad. Verplaatsingen worden afgeraden. Vermijd bijeenkomsten en demonstraties en kom niet in de buurt van overheidsgebouwen. De internet- en telefoonverbindingen kunnen uitvallen. Volg het lokale nieuws en volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Verblijft u in Burkina Faso? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. De link van de informatieservice vindt u in de kleuruitleg (onder oranje).
Laatst gewijzigd op: 24-11-2022
Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Burkina Faso, en reis alleen als het noodzakelijk is naar Ouagadougou. Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch rood gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de hoofdstad Ouagadougou. Het is niet veilig om naar deze stad met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar Ouagadougou? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Burkina Faso? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies