Nederland Wereldwijd

Reisadvies Burkina Faso

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De veiligheidssituatie in Burkina Faso is slecht. Dit geldt ook voor de hoofdstad Ouagadougou. Het risico op staatsgrepen, geweld tegen westerlingen en politieke onrust wordt stap voor stap steeds groter. Tegelijkertijd heeft de Nederlandse overheid op dit moment steeds minder mogelijkheden om samen met internationale partners Nederlanders in geval van nood te helpen het land te verlaten. De kleurcode van het reisadvies voor Ouagadougou gaat om deze redenen van oranje naar rood. Voor heel Burkina Faso geldt nu een rood reisadvies. Reis er niet heen. Bent u in Burkina Faso? Verlaat het land zolang dat op een veilige manier kan. Op dit moment zijn er mogelijkheden om met reguliere internationale vluchten het land te verlaten. Volg het lokale nieuws en volg de instructies op van de lokale autoriteiten. De kleurcode van het reisadvies voor heel Burkina Faso is rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 29-09-2023
Nog steeds geldig op: 10-12-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Burkina Faso. Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch rood gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies