Nederland Wereldwijd

Reisadvies Burkina Faso

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Burkina Faso is rood en dat van de hoofdstad Ouagadougou is oranje. De veiligheidssituatie in het land blijft slecht en instabiel. Sinds de militaire machtsgreep eind september 2022 is het onrustig in het land. Reis niet naar Burkina Faso en reis alleen naar de hoofdstad als het noodzakelijk is. Bent u tijdelijk in Ouagadougou? Bedenk dan of uw verblijf daar nog altijd noodzakelijk is. Is uw verblijf niet meer strikt noodzakelijk? Vertrek dan. Het luchtruim en de landsgrenzen zijn open. Toch is de situatie in het land onzeker en kan de onrust ieder moment weer oplaaien, ook in de hoofdstad. Wees daarom alert en blijf zoveel mogelijk thuis of in uw hotel en zorg voor voldoende voorraad. Verplaatsingen worden afgeraden. Vermijd bijeenkomsten en demonstraties en kom niet in de buurt van overheidsgebouwen. De internet- en telefoonverbindingen kunnen uitvallen. Volg het lokale nieuws en volg de instructies op van de lokale autoriteiten. Verblijft u in Burkina Faso? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 08-02-2023
Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Burkina Faso, en reis alleen als het noodzakelijk is naar Ouagadougou. Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch rood gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de hoofdstad Ouagadougou. Het is niet veilig om naar deze stad met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar Ouagadougou? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Burkina Faso? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies