Nederland Wereldwijd

Reisadvies Burkina Faso

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Eind januari 2022 is een staatsgreep gepleegd door een groep militairen. De landsgrenzen en het luchtruim van Burkina Faso zijn weer open. Het dagelijks leven heeft zijn ritme weer terug, ook al is de politieke situatie nog volop in beweging. Er geldt geen avondklok meer. Blijf de politieke en sociale ontwikkelingen volgen. Eerder werd het internet soms afgesloten bij onrust. De kleurcode van Burkina Faso is oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Door een toename van actieve terroristische gewapende groepen in de grensgebieden met Ghana, Ivoorkust en Mali is de veiligheidssituatie daar instabiel en onveilig. In een groot deel van het land is een verhoogd risico op terroristische aanslagen, ontvoeringen en veiligheidsincidenten. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 03-05-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet in het gebied ten noorden van de lijn van de steden Tansila-Nouna-Tougan-Ouahigouya-Tikaré-Kaya-Bogande. Reis ook niet in het gebied ten oosten van de lijn van de steden Bogande-Fada Ngourma en Sanga. In deze gebieden, vooral in de grensstreken met Ghana, Ivoorkust, Mali, Niger, Benin en Togo, komen aanslagen, gijzelingen en ontvoeringen voor. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Burkina Faso? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies