NederlandWereldwijd

Reisadvies Burkina Faso

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de hoofdstad Ouagadougou en de stad Bobo-Dioulasso gaat van rood naar oranje. Reis naar deze steden alleen als dat strikt noodzakelijk is. Voor de rest van Burkina Faso geldt kleurcode rood. Reis hier niet heen. Er zijn daar ernstige veiligheidsrisico’s. Lees meer over de veiligheidssituatie onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 27-03-2024
Nog steeds geldig op: 19-05-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het rode gebied. Het is te gevaarlijk om naar rood gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het rode gebied? Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen naar de hoofdstad Ouagadougou en/of de stad Bobo-Dioulasso als dat strikt noodzakelijk is. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan.
  • Ga alleen naar als dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk deze steden moet bezoeken. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Reis niet over de weg naar Bobo-Dioulasso, maar met het vliegtuig.
  • Gaat u naar Ouagadougou of Bobo-Dioulasso? Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies