NederlandWereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen bij een balie in het buitenland

Woont u in het buitenland? En heeft u DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? Dan heeft u een activeringscode nodig om uw DigiD te activeren. U kunt uw activeringscode ophalen bij een DigiD-balie in het buitenland. Bij de meeste balies moet u een hiervoor een afspraak maken.

Let op: Als u in het buitenland bent, kunt u uw DigiD activeringscode ook ontvangen via videobellen. Gaat u binnenkort naar Nederland? Dan kunt u terecht bij een DigiD-balie in Nederland.

DigiD-balies in het buitenland

DigiD-balies in het Caribisch deel van het Koninkrijk

Nodig voor de afspraak

 • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Deze baliecode heeft u na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per e-mail ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
 • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).

 • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of identiteitskaart staat.

 • De telefoon waarvan u het telefoonnummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag. Op dit nummer ontvangt u tijdens de afspraak een sms met uw activeringscode.

Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Wilt u een activeringscode ophalen voor uw kind? Dan moet uw kind ook aanwezig zijn tijdens de afspraak.

DigiD activeren

Tijdens de afspraak ontvangt u uw activeringscode per sms op de telefoon waarvan u het nummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Activeren kan via DigiD.nl. Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt.

De activeringscode is 21 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 21 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen.

Heeft u hulp nodig?

  Contact

  Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
  Neem contact op met ons