Nederland Wereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen in het buitenland

Heeft u bij uw DigiD-aanvraag een baliecode ontvangen? Haal dan binnen 30 dagen uw activeringscode op bij een DigiD-balie. U vindt DigiD-balies bij vertegenwoordigingen van Nederland in het buitenland en in Caribisch Nederland.

Bij veel DigiD-balies moet u een afspraak maken om langs te komen. Als u dat doet voordat u uw DigiD aanvraagt, weet u zeker dat u op tijd terecht kunt bij de balie.

Let op: Als u in het buitenland bent, kunt u uw DigiD activeringscode ook ontvangen via videobellen. Gaat u binnenkort naar Nederland? Dan kunt u terecht bij een DigiD-balie in Nederland.

DigiD-balies in het buitenland

DigiD-balies in Caribisch Nederland

Meenemen

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per email ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Uw paspoort of identiteitskaart van een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld. Een rijbewijs is niet toegestaan.
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat. U hoeft géén RNI-uittreksel aan te vragen voor de videobelafspraak.
Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen.

Nog geen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u per sms en e-mail na de DigiD-aanvraag. Is uw baliecode verlopen? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bij uw aanvraag ontvangt u een nieuwe baliecode.

DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Bent u uw DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. U hoeft geen nieuwe afspraak bij de DigiD-balie te maken.

DigiD activeren

Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Activeren kan via DigiD.nl of via de DigiD app.  Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt.
De activeringscode is 20 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 20 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen. Lees meer op de pagina DigiD activeren vanuit het buitenland.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig