NederlandWereldwijd

Ik kan niet naar een DigiD-balie komen. Wat nu?

Woont u in het buitenland? Dan moet u persoonlijk langskomen bij een DigiD-balie om uw activeringscode op te halen. Lukt dat niet? Dan kunt u uw activeringscode ontvangen door te videobellen met NederlandWereldwijd. Afhankelijk van uw situatie kunt u uw zaken ook op een andere manier regelen.

Activeringscode ontvangen via videobellen

Lukt het u niet om uw activeringscode op te halen bij een balie in Nederland of in het buitenland? Dan kunt u uw DigiD-activeringscode ontvangen via videobellen. Elke vrijdag komen er afspraken vrij voor de week erna.

Activeringscode ontvangen via videobellen

Via de Sociale Verzekeringsbank (voor AOW'ers)

Heeft u een AOW-pensioen of krijgt u dit binnenkort? Dan kunt u vanuit het buitenland een DigiD aanvragen via de website van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). U hoeft dan niet langs een DigiD-balie.

Met een Europees erkend inlogmiddel

Als u in een EU-land woont, dan kunt u misschien inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Of dat ook in uw situatie mogelijk is hangt af van in welk land u woont en bij welke organisatie u wilt inloggen. Ook heeft u bij de meeste organisaties een burgerservicenummer (BSN) nodig om in te kunnen loggen.

Andere mogelijkheden

Het is niet verplicht om uw zaken online te regelen via DigiD of een buitenlandse inlogmethode. Misschien kunt u uw zaken op een andere manier regelen. Vraag dat na bij de organisatie waarmee u te maken heeft.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig