Nederland Wereldwijd

DigiD-activeringscode ontvangen via videobellen

Woont u in het buitenland? En heeft u een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? U kunt uw activeringscode ontvangen door te videobellen met Nederland Wereldwijd. Maak hiervoor een afspraak. En zorg dat u alles heeft wat nodig is voor de afspraak. Met de activeringscode activeert u uw DigiD.

Waarschuwing: Op dit moment zijn alle videobelafspraken volgeboekt. Elke vrijdag vanaf 9.00 uur (Nederlandse tijd) komen er 500 afspraken vrij voor de week erna. Probeer het dan weer. U kunt uw activeringscode ook ophalen bij een DigiD-balie in Nederland of een DigiD-balie in het buitenland.

Wanneer is videobellen niet nodig?

Geldt een van de onderstaande situaties voor u? Dan is videobellen met Nederland Wereldwijd niet nodig.

Afspraak maken

U moet een afspraak maken om uw DigiD-activeringscode te ontvangen via videobellen. Elke vrijdag vanaf 9.00 uur (Nederlandse tijd) komen er 500 afspraken vrij voor de week erna. Let op: alle afspraakmogelijkheden zijn meestal binnen 1 tot 2 uur volgeboekt.

Bij desk 1, 2 en 3 kunt u terecht voor afspraken tussen 9.00 en 17.00 uur (Nederlandse tijd). Desk 5, 6 en 7 zijn voor afspraken tussen 15.00 en 22.30 uur (Nederlandse tijd).

Heeft u een afspraak gemaakt? Dan ontvangt u een e-mailbevestiging van de afspraak met daarin instructies. En een link waarmee u de videoverbinding kunt maken.

Nodig voor de afspraak

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per email ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Uw geldige paspoort of identiteitskaart van een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld. Een rijbewijs is niet toegestaan.
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat.
  • U staat ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U heeft geen RNI-uittreksel nodig voor de videobelafspraak.
  • Een laptop met webcam en microfoon of een tablet met camera aan de voorkant.
  • Een goede internetverbinding waarmee u kunt videobellen.
  • Een recente internetbrowser, zoals Microsoft Edge, Firefox of Safari.
Let op: U moet zelf videobellen om uw activeringscode te ontvangen. U mag daarbij wel hulp krijgen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

Neem per e-mail contact op met ons