Nederland Wereldwijd

DigiD-activeringscode ontvangen via videobellen

Woont u in het buitenland? En heeft u een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? U kunt uw activeringscode ontvangen door te videobellen met Nederland Wereldwijd. Maak hiervoor een afspraak. En zorg dat u alles heeft wat nodig is voor de afspraak. Met de activeringscode activeert u uw DigiD.

Let op: Bent u op het moment van de afspraak in Nederland? Dan kunt u geen gebruik maken van DigiD-videobellen. U kunt een activeringscode ophalen bij een DigiD-balie in Nederland.

Afspraak maken DigiD-videobellen

  • Wilt u videobellen tussen 9.00 en 17.00 uur (Nederlandse tijd)? Maak dan een afspraak bij desk 1, 2 of 3. Het afsprakensysteem voor deze balies wordt elke vrijdag vanaf 9.00 uur (Nederlandse tijd) opengezet voor de week erna.
  • Wilt u videobellen tussen 15.00 en 22.30 uur (Nederlandse tijd)? Maak dan een afspraak bij desk 7, 8 of 9. Het afsprakensysteem voor deze balies wordt elke vrijdag vanaf 14.00 uur (Nederlandse tijd) opengezet voor de week erna.
Waarschuwing: Op dit moment zijn alle videobelafspraken volgeboekt. Elke vrijdag komen er afspraken vrij voor de week erna. Probeer het dan weer. U kunt uw activeringscode ook in persoon ophalen bij een DigiD-balie in Nederland of een DigiD-balie in het buitenland.

Bevestiging van de afspraak

Heeft u een afspraak gemaakt? Dan ontvangt u een e-mailbevestiging van de afspraak met daarin instructies. En een link waarmee u de videoverbinding kunt maken.

Nodig voor de afspraak

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per email ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Uw geldige paspoort of identiteitskaart van een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld. Een rijbewijs is niet toegestaan.
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat.
  • U staat ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U heeft geen RNI-uittreksel nodig voor de videobelafspraak.
  • Een laptop met webcam en microfoon of een tablet met camera aan de voorkant.
  • Een goede internetverbinding waarmee u kunt videobellen.
  • Een recente internetbrowser, zoals Microsoft Edge, Firefox of Safari.
Let op: U moet zelf videobellen om uw activeringscode te ontvangen. U mag daarbij wel hulp krijgen.

Uw DigiD activeren tijdens de afspraak

Met de activeringscode die u ontvangt tijdens het videobellen, kunt u uw DigiD activeren. Dit doet u via DigiD.nl. Als daar nog tijd voor is, kunt u uw DigiD activeren tijdens de videobelafspraak. U kunt dan hulp vragen als het niet lukt.

De activeringscode is 21 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 21 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen.

Lukt het niet?

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.

Neem per e-mail contact op met ons