NederlandWereldwijd

DigiD-activeringscode ontvangen via videobellen

Woont u in het buitenland? En heeft u een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? Dan heeft u een activeringscode nodig om uw DigiD te activeren. U kunt uw activeringscode ontvangen door te videobellen met NederlandWereldwijd. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken DigiD-videobellen

  • Wilt u videobellen tussen 8.00 en 16.00 uur (Nederlandse tijd)? Maak dan een afspraak bij desk 1, 2, 3 of 4. Het afsprakensysteem voor deze balies wordt elke vrijdag vanaf 9.00 uur (Nederlandse tijd) opengezet voor de week erna.
  • Wilt u videobellen tussen 14.30 en 22.30 uur (Nederlandse tijd)? Maak dan een afspraak bij desk 6, 7, 8 of 9. Het afsprakensysteem voor deze balies wordt elke vrijdag vanaf 14.00 uur (Nederlandse tijd) opengezet voor de week erna.
Let op: Bent u op het moment van de afspraak in Nederland? Dan kunt u geen gebruik maken van DigiD-videobellen. U kunt een activeringscode ophalen bij een DigiD-balie in Nederland.

Nodig voor de afspraak

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Deze baliecode heeft u na uw DigiD-aanvraag per sms en per email ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat.
  • De telefoon waarvan u het telefoonnummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag. Op dit nummer ontvangt u tijdens de afspraak een sms met uw activeringscode.
  • Een computer, tablet of smartphone waarmee u kunt videobellen. Het apparaat moet een werkende camera, microfoon en luidspreker(s) hebben.
  • Een goede internetverbinding waarmee u kunt videobellen.
  • Een recente internetbrowser, zoals Microsoft Edge, Firefox of Safari.
Let op: U moet zelf videobellen om uw activeringscode te ontvangen. U mag daarbij wel hulp krijgen. Wilt u een activeringscode ophalen voor uw kind? Dan moet uw kind ook aanwezig zijn bij het videobellen.

In de afspraak komen

Heeft u een afspraak gemaakt? Dan ontvangt u een e-mailbevestiging van de afspraak met daarin instructies. En een link waarmee u de videoverbinding kunt maken. Klik op het tijdstip van uw afspraak op deze link om de videoverbinding te starten.

Uw DigiD activeren tijdens de afspraak

Tijdens het videobellen ontvangt u uw activeringscode via een sms op uw telefoon waarvan u het telefoonnummer heeft opgegeven tijdens de aanvraag. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Als daar nog tijd voor is, kunt u uw DigiD activeren tijdens de videobelafspraak. U kunt dan hulp vragen als het niet lukt.

Let op: De activeringscode is 21 dagen geldig. Zorg ervoor dat u binnen 21 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen en een nieuwe activeringscode ophalen.

Heeft u hulp nodig?

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons