Nederland Wereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen in Nederland

Heeft u bij uw DigiD-aanvraag een baliecode ontvangen per sms en e-mail? Haal dan binnen 30 dagen uw activeringscode op bij een DigiD-balie. Dat kan in Nederland bij een aantal gemeentes.

DigiD-balies in Nederland

Bij een aantal gemeenten moet u een afspraak maken om langs te komen. Maak een afspraak voordat u uw DigiD aanvraagt. Dan weet u zeker dat u op tijd terecht kunt bij de balie.

Let op: De wachttijd voor een afspraak verschilt per gemeente. Soms kunt u sneller terecht bij een gemeente die verder weg is. Bekijk de websites van de gemeenten of neem contact met hen op voor meer informatie over de wachttijden.

Meenemen

  • Uw baliecode, die u na uw DigiD-aanvraag ontving per sms en e-mail
  • Uw paspoort of identiteitskaart (rijbewijs niet toegestaan) van een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat
Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen.

Ophalen op een andere manier

Let op: Door het coronavirus is het ophalen van een DigiD-activeringscode bij een ambassade of consulaat-generaal beperkt mogelijk.

Na het ophalen

Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt. 

De activeringscode is 20 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 20 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen. Lees meer op de pagina DigiD activeren vanuit het buitenland.

Nog geen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u bij de DigiD-aanvraag.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig