NederlandWereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen in Nederland

Heeft u bij uw DigiD-aanvraag een baliecode ontvangen per sms en e-mail? Haal dan binnen 30 dagen uw activeringscode op bij een DigiD-balie. Dat kan in Nederland bij een aantal gemeenten.

Bij sommige gemeenten moet u een afspraak maken om langs te komen. Maak een afspraak voordat u uw DigiD aanvraagt. Dan weet u zeker dat u op tijd terecht kunt bij de balie.

Let op: De wachttijd voor een afspraak verschilt per gemeente. Soms kunt u sneller terecht bij een gemeente die verder weg is. Bekijk de websites van de gemeenten of neem contact met hen op voor meer informatie over de wachttijden.
Let op: Als u in het buitenland bent, kunt u uw DigiD activeringscode ook ontvangen via videobellen met een medewerker van NederlandWereldwijd of bij een DigiD-balie in het buitenland of Caribisch Nederland.

DigiD-balies in Nederland

Meenemen

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Deze baliecode heeft u na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per e-mail ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).

  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of identiteitskaart staat.

  • De telefoon waarvan u het telefoonnummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag.

Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Wilt u een activeringscode ophalen voor uw kind? Dan moet uw kind ook aanwezig zijn tijdens de afspraak.

Nog geen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u bij de DigiD-aanvraag. Is uw baliecode verlopen? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bij uw aanvraag ontvangt u een nieuwe baliecode.

DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Bent u uw DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u een nieuw wachtwoord voor DigiD opvragen per e-mail of sms. U hoeft geen nieuwe afspraak bij de DigiD-balie te maken.

DigiD activeren

Tijdens de afspraak ontvangt u uw activeringscode per sms op de telefoon waarvan u het nummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Activeren kan via DigiD.nl. Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt.

De activeringscode is 21 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 21 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig