NederlandWereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen in Curaçao

Heeft u vanuit het buitenland een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? Dan kunt u een activeringscode ophalen bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad. Met deze code activeert u uw DigiD.

Afspraak maken

Voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode moet u een afspraak maken met de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad. Dat kan via e-mail en telefoon:

Tip: maak eerst een afspraak en vraag daarna uw DigiD aan via Digid.nl. De baliecode die u krijgt is 30 dagen geldig.

Let op: U kunt uw DigiD-activeringscode ook ontvangen door te videobellen met een medewerker van NederlandWereldwijd. U kunt ook terecht bij een DigiD-balie in Nederland of een DigiD-balie in een ander land.

Meenemen

  • Uw baliecode van 9 tekens, beginnend met een B. Deze baliecode heeft u na uw DigiD-aanvraag heeft u deze per sms en per e-mail ontvangen. Uw baliecode is tot 30 dagen na uw DigiD-aanvraag geldig.
  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart).

  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of identiteitskaart staat.

  • De telefoon waarvan u het telefoonnummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag.

Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen. Wilt u een activeringscode ophalen voor uw kind? Dan moet uw kind ook aanwezig zijn tijdens de afspraak.

Nog geen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u per sms en e-mail na de DigiD-aanvraag. Is uw baliecode verlopen? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bij uw aanvraag ontvangt u een nieuwe baliecode.

DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?

Bent u uw DigiD gebruikersnaam of wachtwoord vergeten? Vraag dan een nieuwe DigiD aan. Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u een nieuw wachtwoord voor DigiD opvragen per e-mail of sms. U hoeft geen nieuwe afspraak bij de DigiD-balie te maken.

DigiD activeren

Tijdens de afspraak ontvangt u uw activeringscode per sms op de telefoon waarvan u het nummer heeft ingevuld bij de DigiD-aanvraag. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Activeren kan via DigiD.nl. Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt.

De activeringscode is 21 dagen geldig. Zorg er daarom voor dat u binnen 21 dagen uw DigiD activeert. Anders moet u opnieuw een DigiD aanvragen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig