Nederland Wereldwijd

DigiD-activeringscode ophalen in Zwitserland

Heeft u vanuit het buitenland een DigiD aangevraagd en een baliecode ontvangen? Dan kunt u een activeringscode ophalen bij de Nederlandse ambassade in Bern. Met deze code activeert u uw DigiD.

Afspraak maken

Voor het ophalen van uw DigiD-activeringscode moet u een afspraak maken met de ambassade. Tip: maak eerst een afspraak en vraag daarna uw DigiD aan via Digid.nl. De baliecode die u krijgt is 30 dagen geldig.

Let op: Let op: Het is niet mogelijk om een afspraak te maken via het online afsprakensysteem vanwege een technische storing. U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar ben-ca@minbuza.nl, met daarin de gewenste datum voor uw afspraak. De ambassade neemt dan zo snel mogelijk contact op.
Let op: U kunt uw DigiD-activeringscode ook ontvangen via videobellen. Gaat u binnenkort naar Nederland? Dan kunt u terecht bij een DigiD-balie in Nederland.

Meenemen

  • Uw baliecode (na uw aanvraag ontvangt u deze per sms en per e-mail)
  • Uw paspoort of identiteitskaart (rijbewijs niet toegestaan)┬ávan een land uit de Europese Economische Ruimte, waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld
  • Uw burgerservicenummer (BSN), als deze niet op uw paspoort of ID-kaart staat
Let op: U moet de activeringscode zelf ophalen. Iemand anders mag dit niet voor u doen.

Ophalen bij een andere balie?

Activeringscode ontvangen via videobellen

Woont of bent u in het buitenland en moet u ver reizen naar een balie voor het ophalen van uw activeringscode? Of is er geen DigiD-balie bij u in de buurt? U kunt uw DigiD-activeringscode in het buitenland ook ontvangen door te videobellen met een medewerker van Nederland Wereldwijd.

Na het ophalen

Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Tip: doe dat als u nog in de buurt bent van de balie. Mogelijk kunt u dan nog hulp vragen als het niet lukt.

Nog geen baliecode?

Heeft u nog geen baliecode? Deze krijgt u bij de DigiD-aanvraag.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig