Informatie over verlenging van tijdelijk verblijf voor Nederlanders in Thailand.

Het Thaise ministerie van Binnenlandse Zaken heeft regels bekendgemaakt voor buitenlanders die nu in Thailand verblijven op basis van de amnestieregeling die eindigt op 31 oktober 2020.

Vreemdelingen die na 31 oktober in Thailand willen blijven, moeten uiterlijk 31 oktober een aanvraag voor verlenging indienen bij de Thaise immigratiedienst. Na deze datum kan men nog 90 dagen lang verlenging van verblijf aanvragen, maar wordt een boete in rekening gebracht. Degene die daarna geen geldig visum heeft, zal worden behandeld als illegale vreemdeling, met mogelijk arrestatie, vervolging en uitzetting tot gevolg.

Aanvullende informatie is te vinden op de website van het Thaise immigratiebureau 

De Thaise Immigratie- autoriteiten hebben aangegeven dat een ondersteuningsbrief van de ambassade niet nodig is. Een door de aanvrager ingevulde en ondertekende verklaring is genoeg. Deze verklaring is te downloaden op:

Affidavit for granting permission to temporarily stay in the Kingdom during Covid-19