NederlandWereldwijd

Welke documenten heb ik nodig voor een visumaanvraag voor Nederland?

Wilt u een visumaanvraag doen voor Nederland en wilt u weten welke documenten u nodig heeft? Klik op het type visum dat u wilt aanvragen. U ziet dan de checklist met documenten die u nodig heeft voor uw aanvraag. Of u leest waar u de checklist vindt.

Opzoeken

Bekijk het stappenplan voor het  aanvragen van een Schengenvisum in uw land of gebied. Stap 2 vertelt u welke documenten u nodig heeft voor uw afspraak.

Wordt u tijdens stap 2 doorverwezen naar de website van VFS Global?  VFS Global is een externe dienstverlener die visumaanvragen behandelt. 

Selecteer op de website van VFS Global uw visumtype. Na het selecteren van uw visumtype vindt u onder het gedeelte “documents required” de checklist voor uw aanvraag. In de checklist leest u welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag.

Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een faciliterend visum? In de checklist voor uw visumaanvraag leest u welke documenten u nodig heeft. En aan welke eisen deze moeten voldoen.

Bekijk welke documenten u nodig heeft voor uw faciliterend visum:

Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor een luchthaventransitvisum? Bekijk de checklist voor het aanvragen van een luchthaventransitvisum.

In de checklist leest u welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag.

Welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een visum lang verblijf, hangt af van hoe u dit visum aanvraagt.

Ik vraag een visum lang verblijf aan via een referent in Nederland

De IND stuurt uw referent in Nederland een brief als uw aanvraag voor een visum lang verblijf is goedgekeurd. Dit is een inwilligingsbrief. In deze brief staat welke documenten u nodig heeft voor uw afspraak bij de Nederlandse ambassade of consulaat.

Ik vraag zelf een visum lang verblijf aan via de Nederlandse ambassade of consulaat

Lees meer informatie over welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een visum lang verblijf op de website van de IND.

Selecteer op de website van de IND uw verblijfsdoel. U vindt hier meer informatie over welke documenten u nodig heeft. En hoe u het visum lang verblijf aanvraagt.

Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een Caribisch visum kort verblijf? Lees meer informatie over het aanvragen van een Caribisch visum kort verblijf in uw land of gebied.

Dan weet u welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag. En waar u de aanvraag doet.

Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een Caribisch visum lang verblijf? Lees meer informatie over het aanvragen van een Caribisch visum lang verblijf in uw land of gebied.

Dan weet u welke documenten u nodig heeft voor uw aanvraag. En waar u de aanvraag doet.

Wilt u weten welke documenten u nodig heeft voor de aanvraag van een inreisvisum? Bekijk de checklijst voor het aanvragen van een inreisvisum.

Dan weet u welke documenten u nodig heeft. En aan welke eisen deze moeten voldoen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.