NederlandWereldwijd

Stemmen per volmacht als u in het buitenland woont

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Dan kunt u voor de verkiezingen van de Tweede Kamer of het Europees Parlement iemand in Nederland voor u laten stemmen. U vraagt hiervoor een volmacht aan bij de gemeente Den Haag.

Volmacht aanvragen bij de gemeente Den Haag

Wilt u iemand in Nederland voor u laten stemmen? Dan vraagt u een volmacht aan via de website van de gemeente Den Haag.

Volmacht aanvragen bij de gemeente Den Haag (denhaag.nl)

Let op: Een volmacht is slechts eenmaal geldig. Bij een volgende verkiezing moet u dus opnieuw een volmacht aanvragen als u weer iemand in Nederland voor u wilt laten stemmen.

Stemmen met een volmacht

De gemeente Den Haag verstuurt het volmachtsbewijs naar de persoon die voor u gaat stemmen (de gemachtigde). De gemachtigde moet zich bij het stembureau in een Nederlandse gemeente identificeren. De persoon die voor u stemt, kan uw stem alleen tegelijkertijd met de eigen stem uitbrengen. De gemachtigde mag voor maximaal 2 andere mensen stemmen.

Andere manieren om te stemmen

U kunt vanuit het buitenland ook stemmen per post. Bent u tijdens de verkiezingen van de Tweede Kamer en het Europees Parlement in Nederland? Dan kunt u ook stemmen in een Nederlandse gemeente.

Let op: Bij de verkiezing van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer is het niet mogelijk per volmacht of bij een stembureau in Nederland te stemmen. Bij deze verkiezing kunt u alleen per post uw stem uitbrengen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig