NederlandWereldwijd

Stemmen in Nederland als u in het buitenland woont

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En bent u tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer of het Europees Parlement in Nederland? Dan kunt u stemmen bij een stembureau in Nederland. Daarvoor moet u een kiezerspas aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Kiezerspas aanvragen bij de gemeente Den Haag

Woont u in het buitenland en wilt u stemmen bij een stembureau in Nederland? U vraagt uw kiezerspas aan op de website van de gemeente Den Haag. De kiezerspas wordt per post verstuurd. U kunt zelf aangeven op welk adres u de kiezerspas wilt ontvangen.

Kiezerspas aanvragen bij de gemeente Den Haag (denhaag.nl)

Let op: Een kiezerspas is slechts eenmaal geldig. Bij een volgende verkiezing moet u dus opnieuw een kiezerspas aanvragen als u weer in Nederland wilt stemmen.

Stemmen bij een stembureau in Nederland

Met de kiezerspas kunt u stemmen bij alle Nederlandse stembureaus. Ook op Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

U moet het volgende meenemen:

  • Uw kiezerspas
  • Legitimatiebewijs. U moet uzelf bij het stembureau legitimeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. U legitimatiebewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

Niet in Nederland tijdens de verkiezingen?

Bent u niet in Nederland tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer of het Europees Parlement? Stem dan per post of per volmacht.

Let op: Bij de verkiezing van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer is het niet mogelijk bij een stembureau in Nederland of per volmacht te stemmen. Bij deze verkiezing kunt u alleen per post uw stem uitbrengen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig