Nederland Wereldwijd

Hoe registreer ik me als kiezer buiten Nederland?

Woont u niet in Nederland? En wilt u bij verkiezingen vanuit het buitenland stemmen? Registreer uzelf dan als kiezer buiten Nederland via de gemeente Den Haag. De papieren waarmee u kunt stemmen, krijgt u automatisch bij iedere verkiezing van de Tweede Kamer, het Europees Parlement en het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer.

Let op: Woont u op Aruba, Curaçao of Sint Maarten en heeft u de Nederlandse nationaliteit? Dan gelden er andere voorwaarden om u te registreren. Lees meer over het registreren voor inwoners van Aruba, Curaçao of Sint Maarten op de website van Denhaag.nl.

Voorwaarden voor registratie

  • U woont buiten Nederland en staat niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente
  • U heeft een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse ID-kaart
  • U bent 18 jaar of ouder
Let op: Met een Verklaring van Nederlanderschap kunt u zich niet registreren

Bent u nog niet geregistreerd?

Bent u nog niet geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Vul dan het registratieformulier voor kiezers buiten Nederland in. Op dit formulier vinkt u aan voor welke verkiezingen u wilt stemmen.

Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u met een kopie van uw paspoort of identiteitskaart naar de gemeente Den Haag.

Registreren voor de kiescollegeverkiezing

Bent u al geregistreerd als kiezer buiten Nederland voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer en het Europees Parlement? Maar heeft u nog niet aangegeven dat u wilt stemmen voor de verkiezingen van het kiescollege niet-ingezetenen voor de Eerste Kamer? Vul dan het wijzigingsformulier in en vink aan dat u ook bij deze verkiezing wilt stemmen.

Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u met een kopie van uw paspoort of identiteitskaart naar de gemeente Den Haag.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig