Nederland Wereldwijd

Hoe kan ik stemmen als ik in het buitenland woon?

Woont u buiten Nederland? Dan kunt u stemmen per post. Bij de verkiezingen van de Tweede Kamer en het Europees Parlement kunt u ook per volmacht en bij een stemlokaal in een Nederlandse gemeente stemmen. U moet zich in alle gevallen wel eerst registreren als kiezer buiten Nederland.

Stemmen per post

Nederlanders die in het buitenland wonen stemmen standaard per post. U stuurt uw stembiljet samen met uw briefstembewijs en een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsbewijs naar het briefstembureau in Den Haag. U kunt uw briefstem ook opsturen naar een ambassade of consulaat-generaal, of u kunt uw briefstem daar afgeven.

Lees meer over stemmen per post of hoe u uw stem afgeeft bij de ambassade of het consulaat-generaal

Stemmen per volmacht

Is de postbezorging in uw land traag of onbetrouwbaar? Dan kan het verstandig zijn om te stemmen per volmacht. U laat dan iemand in Nederland namens u stemmen. Dit is mogelijk bij de verkiezingen van de Tweede Kamer en het Europees Parlement. U moet dit per verkiezing aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Lees meer over stemmen per volmacht

Stemmen in Nederland

Bent u tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer of het Europees Parlement in Nederland? Dan kunt u stemmen bij een stemlokaal in een Nederlandse gemeente. U moet daarvoor per verkiezing een kiezerspas aanvragen bij de gemeente Den Haag.

Lees meer over stemmen in Nederland

Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen?

Bent u tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezingen? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan stemt u op een andere manier.

Lees hoe u kunt stemmen als u tijdelijk in het buitenland bent

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig