Nederland Wereldwijd

Hoe verander ik mijn gegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)?

U kunt een deel van uw gegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI) veranderen. Uw adres kunt u online wijzigen via het Digitaal Loket Verhuizen Buitenland. Andere gegevens wijzigt u bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland. Het maakt niet uit bij welk RNI-loket u dit doet.

Welke gegevens kan ik veranderen?

U kunt deze gegevens laten aanpassen in de RNI:

  • Uw adresgegevens
  • Uw nationaliteit
  • Uw voornaam
  • Uw achternaam
  • Uw geslacht
  • Uw geboorteplaats of uw geboorteland
Let op: Gegevens over uw huwelijk, echtscheiding of kinderen kunt u niet laten aanpassen. Deze gegevens worden niet bijgehouden in de RNI.
Let op: Voor het aanpassen van uw naamgebruik (de manier waarop de overheid u aanschrijft) moet u contact opnemen met uw laatste woongemeente in Nederland. U kunt alleen aangeven dat u terug wilt naar het gebruik van uw eigen (geboorte)naam.

Adreswijziging online doorgeven

Staat u al ingeschreven in de RNI? En verhuist u van een adres buiten Nederland naar een ander adres in het buitenland? Dan kunt u uw adreswijziging online doorgeven via het Digitaal Loket Verhuizen Buitenland. U heeft daarvoor DigiD nodig.

U kunt een adreswijziging ook online doorgeven bij een aantal Nederlandse gemeenten met een RNI-loket. Of u kunt langsgaan bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland.

Let op: Staat u nog niet ingeschreven in de RNI? Dan kunt u uw adreswijziging niet online doorgeven. Lees hoe in zich inschrijft in de RNI.

Gegevens laten aanpassen bij een RNI-loket

Wilt u uw nationaliteit toevoegen of aanpassen? Of uw geboorteplaats, geboorteland, geslacht, voornaam of achternaam laten veranderen? Dan moet u langsgaan bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland. Het maakt niet uit bij welk RNI-loket u langsgaat. Voor het laten aanpassen van uw gegevens bij een RNI-loket heeft u nodig:

  • Een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
  • De originele documenten waarmee u aantoont dat uw persoonsgegevens gewijzigd zijn. Informeer bij het RNI-loket welke documenten u mee moet nemen. Buitenlandse documenten moet u mogelijk legaliseren en vertalen.

Wijzigingen doorgeven aan andere organisaties

Verandert uw situatie? Vaak moet u uw gegevens dan wijzigen bij één of meer Nederlandse overheidsorganisaties.

Lees meer over gegevens wijzigen bij de Nederlandse overheid vanuit het buitenland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig