NederlandWereldwijd

Met welke gegevens sta ik ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI)?

Via MijnOverheid kunt u nakijken met welke gegevens u staat ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U kunt uw gegevens ook controleren via een RNI-loket. Welke gegevens geregistreerd zijn, hangt af van de manier waarop u in de RNI bent ingeschreven.

Uw gegevens controleren via MijnOverheid

Via MijnOverheid kunt u controleren met welke gegevens u staat ingeschreven in de RNI. U kunt inloggen met uw DigiD of een ander Europees erkend inlogmiddel. Na het inloggen klikt u op Identiteit. Vervolgens klikt u door naar uw persoonsgegevens.

Let op: Heeft u geen DigiD? Dan kunt u een DigiD aanvragen. Of u kunt uw gegevens controleren via een RNI-loket.

Uw gegevens controleren via een RNI-loket

Lukt het niet om uw gegevens via MijnOverheid te controleren? Vraag dan een uittreksel aan bij een van de 19 gemeenten met een RNI-loket in Nederland. U kunt ook een afspraak maken om het uittreksel op te halen bij een RNI-loket. Of u kunt iemand machtigen om dit voor u te doen. Aan het aanvragen van een RNI-uittreksel zijn kosten verbonden.

Uittreksel uit de RNI aanvragen

Welke gegevens staan in de RNI?

Met welke gegevens u in de RNI staat, hangt af van de manier waarop u in de RNI bent ingeschreven.

Sta ik ingeschreven in de RNI?

Heeft u nooit in Nederland gewoond? Of heeft u zich vóór 1 oktober 1994 uitgeschreven bij een Nederlandse gemeente? Dan staan uw gegevens mogelijk niet in de RNI (en heeft u geen BSN).

Weet u niet zeker of u in de RNI staat ingeschreven? Dan kunt u dit controleren bij een RNI-loket.