Nederland Wereldwijd

Wie heeft toegang tot mijn gegevens in de RNI?

Verschillende organisaties hebben toegang tot uw persoonsgegevens in de Registratie niet-ingezetenen (RNI). Welke organisaties dat zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.

Het gaat om organisaties die werken voor de Nederlandse overheid. Deze organisaties hebben alleen toegang tot de gegevens die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

Organisaties die uw gegevens kunnen bekijken

  • Gemeenten
  • Onderzoeksorganisaties
  • Gezondheidsorganisaties
  • Organisaties voor rechtshandhaving en openbare orde
  • Algemene zorgorganisaties
  • Belastingorganisaties

Andere organisaties die toegang kunnen hebben

Afhankelijk van uw situatie kunnen ook andere organisaties uw gegevens bekijken. Denk bijvoorbeeld aan de RDW als u een rijbewijs heeft. Of de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) als u onderwijs volgt.

De lijst met organisaties die gegevens uit de BRP krijgen, verandert voortdurend. Een overzicht vindt u op Wiekrijgtmijngegevens.nl.

Wat moet ik doen als mijn situatie verandert?

Als uw situatie verandert, moet u dat doorgeven aan de organisatie waarmee u te maken heeft. Geef een verandering in uw algemene gegevens, zoals uw woonadres, door aan een gemeente met een RNI-loket. Die gemeente wijzigt uw gegevens dan in de RNI.

Zijn uw gegevens bekend bij een andere overheidsorganisatie, bijvoorbeeld bij de RDW omdat u een rijbewijs hebt? Dan krijgt die organisatie een bericht over de wijziging.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons