Visa voor de Caribische Koninkrijksdelen

Wilt u Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de andere Caribische Koninkrijksdelen bezoeken? Dan heeft u soms een Caribisch visum nodig. Dit hangt af van uw nationaliteit en de duur van uw verblijf. 

Lees de Q&A Caribische visa voor meer informatie.

Heb ik een visum nodig?

Gaat u 90 dagen of korter naar de Caribische delen van het Koninkrijk der Nederlanden? Dan heeft u niet altijd een visum nodig.

U heeft geen visum nodig als uw nationaliteit voorkomt op de lijst met visumvrije reizigers. Dat geldt bijvoorbeeld voor bezoekers uit de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Ook heeft u meestal geen visum nodig voor de Caribische Koninkrijksdelen als u een overstap maakt. Of als u per cruiseschip reist.

Reizen zonder visum

Als u geen visum nodig heeft, moet u nog wel voldoen aan de toegangseisen voor visumvrij reizen.

Wat is een Caribisch visum?

De belangrijkste soorten visa zijn het visum voor kort verblijf en het visum voor lang verblijf. Reizigers mogen met een Caribisch visum meerdere Caribische Koninkrijksdelen bezoeken. Dat zijn:

  • Aruba
  • Bonaire
  • Curaçao
  • Saba
  • Sint Eustatius
  • Sint Maarten

Visum voor 90 dagen of korter

Met een visum kort verblijf mag u maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen) in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven.

Visum voor meer dan 90 dagen

Verblijft u langer dan 90 dagen in de Caribische Koninkrijksdelen? Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig. Om die op te halen moet u soms nog een visum lang verblijf aanvragen.

Caribbean carpet programma

Heeft u een visum nodig? En reist u regelmatig naar de Caribische Koninkrijksdelen? In sommige gevallen kunt dan u via het Caribbean carpet programma makkelijker een visum regelen.