NederlandWereldwijd

Caribisch visum kort verblijf (<90 dagen)

Wilt u 90 dagen of korter in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven? Dan heeft u soms een visum kort verblijf nodig. Dit hangt af van uw nationaliteit. Een visum kort verblijf kan ook nodig zijn als u op doorreis bent.

Wat is een Caribisch visum kort verblijf?

  • Met een Caribisch visum kort verblijf mag u reizen tussen de Caribische Koninkrijksdelen. Dit zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.
  • Met een Caribisch visum kort verblijf mag u maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven.
  • Met een Caribisch visum kort verblijf mag u geen betaald werk doen. Als u wilt werken, heeft u een werkvergunning nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten.
  • Een Caribisch visum kort verblijf is niet geldig voor een bezoek aan (Europees) Nederland of een ander Schengenland.

Hoe vaak mag ik naar de Caribische Koninkrijksdelen reizen?

Hoe vaak u naar de Caribische Koninkrijksdelen mag reizen, hangt af van het soort visum dat u heeft.

  • Een single-entry Caribisch visum gebruikt u voor 1 binnenkomst. U mag met dit visum 1 keer naar de Caribische Koninkrijksdelen reizen.
  • Een multiple-entry Caribisch visum gebruikt u voor meerdere binnenkomsten. U mag met dit visum meer dan 1 keer naar de Caribische Koninkrijksdelen reizen.

Heb ik een visum nodig?

Als uw nationaliteit voorkomt op de lijst met visumvrije reizigers, dan heeft u geen visum nodig. Dat geldt bijvoorbeeld voor bezoekers uit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Ook heeft u meestal geen visum nodig voor de Caribische Koninkrijksdelen als u een overstap maakt. Of als u per cruiseschip reist.

Bekijk of u een visum nodig heeft

Aanvragen Caribisch visum kort verblijf

Wilt u een visum aanvragen? Hoe en waar u dit doet, verschilt per land.

Hoelang mag ik maximaal in een land verblijven?

Hoelang u maximaal in een land mag verblijven, verschilt.

Langer dan 90 dagen verblijven?

Wilt u langer dan 90 dagen blijven in de Caribische Koninkrijksdelen? Dan moet u een verblijfsvergunning aanvragen.