NederlandWereldwijd

Caribisch visum lang verblijf & verblijfsvergunning

Komt u voor langer dan 90 dagen naar Aruba, Curaçao of de andere Caribische Koninkrijksdelen? Dan heeft u meestal een verblijfsvergunning nodig. Om die op te halen heeft u soms nog een visum lang verblijf nodig.

Heb ik een verblijfsvergunning nodig?

Wilt u langer dan 90 dagen in de Caribische Koninkrijksdelen verblijven? Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig.

Heeft u de Nederlandse of Amerikaanse nationaliteit? Dan heeft u pas een verblijfsvergunning nodig als u meer dan 180 dagen wilt blijven.

Werkvergunning nodig om te werken

Als u tijdens uw verblijf wilt werken, heeft u ook een werkvergunning nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de lokale autoriteiten.

Niet voor verblijf in Europees Nederland

U mag uw verblijfsvergunning voor de Caribische Koninkrijksdelen niet gebruiken voor een verblijf in Europees Nederland.

Hoe vraag ik een verblijfsvergunning aan?

Een verblijfsvergunning kunt u niet zelf aanvragen. Hiervoor heeft u een referent nodig. Dit is bijvoorbeeld uw partner of werkgever. Uw referent doet de aanvraag bij de lokale autoriteiten van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten.

Verblijfsvergunning goedgekeurd, wat nu?

Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u of uw referent een brief. Daarna kunt u uw verblijfsvergunning ophalen in de Caribische Koninkrijksdelen. Voor die reis heeft u soms nog wel een visum nodig.

Heb ik een visum nodig om mijn verblijfsvergunning op te halen?

Als uw nationaliteit voorkomt op de lijst met visumvrije reizigers, heeft u geen visum nodig om uw verblijfvergunning op te halen. Dat geldt bijvoorbeeld voor bezoekers uit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Ook in een aantal andere gevallen heeft u geen visum nodig voor de Caribische Koninkrijksdelen.

Bekijk of u een visum nodig heeft

Aanvragen Caribisch visum lang verblijf

Wilt u een visum aanvragen? Hoe en waar u dit doet, verschilt per land.