NederlandWereldwijd

Reisadvies Niue

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Niue? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 30-04-2024
Nog steeds geldig op: 21-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Niue is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op Niue of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Op Niue is weinig criminaliteit. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op Niue geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op Niue zijn de straffen zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Niue reizen? U kunt te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Aardbevingen en tsunami’s

Niue ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami’s. Lees informatie over aardbevingen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Cyclonen

Houd op Niue vooral tussen november en april rekening met tropische stormen (cyclonen). Cyclonen kunnen schade veroorzaken door zware regenval, stormvloeden en overstromingen.

Reist u tijdens deze periode? Lees informatie over de weersomstandigheden op Niue op de volgende websites (informatie in het Engels):

Wat kunt u doen bij natuurgeweld?

Op Niue is een risico op natuurgeweld. Krijgt u hiermee te maken?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Sterke stromingen

Houd rekening met gevaarlijke stromingen in de zee. Vooral langs riffen, bij riviermondingen en bij uitgaand tij. Vraag vooraf waar en wanneer u veilig kunt zwemmen en snorkelen. Of ga met iemand zwemmen en snorkelen die de lokale omstandigheden goed kent.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op Niue? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemene alarmnummer (politie): 999

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op Niue en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op Niue

Er is geen Nederlandse ambassade op Niue. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland.

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Niue is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar Nieuw-Zeeland of Australië worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Niue te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u aankomt op Niue. 

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op Niue blijft:

 • Blijft u 30 dagen of korter op Niue? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 30 dagen op Niue? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Neem contact op met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort, en eventueel een visum, nodig voor een reis naar Niue. Reist u alleen met kinderen onder de 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Op Niue is uw Nederlandse rijbewijs niet geldig. U moet een lokaal rijbewijs aanvragen. Lees meer over rijden op Niue op de website van de ANWB.

 • Check welke vaccinaties u nodig heeft voor Niue op de website van GGD Reisvaccinaties.
 • U leest op de website van de GGD ook meer over ziektes die er voorkomen, zoals dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zikakoorts.
 • Maak (online) een vaccinatie-afspraak bij een GGD of andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Check alle aanbieders van reisvaccinaties op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Niue?

Check wat u mag meenemen naar Niue op de website van IATA (informatie in het Engels).

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit Niue mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?