NederlandWereldwijd

Reisadvies Mozambique

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Mozambique is geel en voor een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. In het noordoosten van de provincie Cabo Delgado komt veel geweld voor tussen het leger en strijdgroepen. Reis niet naar het rode gebied en reis alleen als het noodzakelijk is naar de oranje gebieden. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 24-01-2024
Nog steeds geldig op: 03-03-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Het is te gevaarlijk om naar dit gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de rest van de provincie Cabo Delgado en de districten ten westen en zuiden van deze provincie: Mecula, Marrupa, Nipepe, Malema, Lalaua, Mecúburi, Erati en Memba. Het is niet veilig om naar deze districten met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies