Nederland Wereldwijd

Reisadvies Mozambique

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Mozambique is geel en voor een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Door acties van het leger tegen strijdgroepen in het noordoosten van Cabo Delgado is er veel geweld in Cabo Delgado en de aangrenzende provincies in het noorden van Mozambique. Reis niet naar het rode gebied en reis alleen als het noodzakelijk is naar de oranje gebieden. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 23-12-2022
Nog steeds geldig op: 30-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado. Het is te gevaarlijk om naar dit gebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het noordoosten van de provincie Cabo Delgado? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Ga alleen als het noodzakelijk is naar het noorden van Cabo Delgado. Voor de districten in en rond Cabo Delgado: Mecula, Marrupa, Nipepe, Malema, Lalaua, Mecúburi, Erati en Memba geldt een oranje reisadvies. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

Verder in dit reisadvies