NederlandWereldwijd

Reisadvies Micronesië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Micronesië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 22-04-2024
Nog steeds geldig op: 18-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Micronesië is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Micronesië of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Diefstal of beroving komt voor in Micronesië, maar de kans hierop is klein. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag in Micronesië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Lees meer over de straffen op de website van de overheid van Micronesië (informatie in het Engels).

Lhbtiq+

Micronesië heeft wetten die discriminatie op basis van seksuele geaardheid verbieden. Volgens de wet wordt u als lhbtiq+ persoon geaccepteerd. Maar niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. De Micronesische bevolking kan het uiten van liefde tussen partners van hetzelfde geslacht als beledigend opvatten. Lees meer op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon?

Orkanen en overstromingen

In Micronesië komen tropische stormen (cyclonen, tyfoons of orkanen) voor, vooral tussen juni en half november. Zware regenval, stormvloeden en overstromingen kunnen schade aanrichten.

Reist u tijdens deze periode? Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen. Lees informatie over het weer in Micronesië op de volgende websites (informatie in het Engels):

Niet-ontplofte explosieven

In Micronesië liggen niet-ontplofte explosieven. Waarschuwingsborden zijn er niet. Let goed op:

 • Wees waakzaam als u gaat wandelen in de natuur of als u gaat duiken.
 • Wandel of duik onder begeleiding van iemand die het gebied goed kent.
 • Raak explosieven, munitie of andere metalen voorwerpen die op munitie lijken en die uit de grond steken nooit aan. En raap deze voorwerpen nooit op. Deze explosieven zijn gevaarlijk en kunnen opeens ontploffen.

In Micronesië zijn alleen de hoofdwegen verhard. Wegen zijn niet verlicht. U kunt het beste overdag rijden. Houd er rekening mee dat voetgangers ook op de weg kunnen lopen.

Risico’s bij reizen per boot

Gaat u met een kleine motorboot reizen in Micronesië? Dit kan gevaarlijk zijn. Er zijn niet altijd reddingsvesten en andere veiligheidsuitrustingen op deze boten.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig in Micronesië? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie): 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u in Micronesië en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade in Micronesië

Er is geen Nederlandse ambassade in Micronesië. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Manilla, Filipijnen.

Er zijn geen ambassades van andere lidstaten van de Europese Unie in Micronesië. Alleen de Verenigde Staten, Australië, China en Japan hebben een ambassade in het land.

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Micronesië is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is er slecht. Raakt u ernstig gewond of ziek? Of moet u een moeilijke operatie ondergaan? Dan moet u bijvoorbeeld naar de Filipijnen worden overgebracht.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Micronesië te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 4 maanden (120 dagen) geldig zijn op het moment van vertrek uit het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Micronesië blijft:

 • Blijft u 30 dagen of korter in Micronesië? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig. Laat bij aankomst uw retourvliegticket of doorreisticket zien.
 • Blijft u langer dan 30 dagen in Micronesië? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een inreisvergunning nodig. Vul een aanvraagformulier in om de inreisvergunning vooraf aan te vragen bij de overheid van Micronesië (informatie in het Engels).

Lees informatie over de inreisvoorwaarden op de website van de overheid van Micronesië (informatie in het Engels).

Micronesië heeft geen ambassade of consulaat in Nederland of ergens anders in Europa. Neem contact op met de ambassade van Micronesië in Washington D.C., Verenigde Staten voor meer informatie over visa (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort (en eventueel een inreisvergunning) nodig voor een reis naar Micronesië. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Met een internationaal rijbewijs mag u in Micronesië maximaal 3 maanden rijden. Na 3 maanden heeft u een lokaal rijbewijs nodig.

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Micronesië?

Check wat u mag meenemen naar Micronesië op de website van IATA (informatie in het Engels).

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanuit Micronesië mee terug mag nemen naar Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?