Nederland Wereldwijd

Reisadvies Letland

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Letland is groen. De kleurcode van het reisadvies voor de grensstrook tussen Letland en Belarus en Letland en Rusland is oranje. Lees de rubriek Veiligheidsrisico’s om te zien wat dit voor u betekent. Door veiligheidsrisico’s heeft Letland de noodtoestand uitgeroepen voor de regio’s die grenzen aan Belarus (Wit-Rusland) en Rusland. Dit betekent dat er meer grenswachten, politie en militairen aanwezig kunnen zijn. In het gebied langs de hele grens gelden beperkte rechten en vrijheden. Ook kunnen grensposten gesloten zijn. Voor een 5 kilometer brede strook langs de grens met Belarus en Rusland geldt daarom een oranje reisadvies. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 30-09-2022
Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de grensstrook tussen Letland en Belarus en tussen Letland en Rusland is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden in Letland met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de grensgebieden tussen Letland en Belarus of Rusland? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

Verder in dit reisadvies