Nederland Wereldwijd

Reisadvies Letland

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Letland is grotendeels groen. De kleurcode van het reisadvies voor een 5 kilometer brede strook langs de grens van Letland met Belarus (Wit-Rusland) is oranje. Lees in de rubriek Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent. Door veiligheidsrisico’s heeft Letland de noodtoestand uitgeroepen voor de regio’s die grenzen aan Belarus. Dit betekent dat er meer grenswachten, politie en militairen aanwezig kunnen zijn. In het gebied langs de hele grens gelden beperkte rechten en vrijheden. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 19-01-2023
Nog steeds geldig op: 03-06-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor de grensstrook tussen Letland en Belarus is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden in Letland met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Letland en Belarus? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Groen

Verder in dit reisadvies