Nederland Wereldwijd

Reisadvies Kenia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In aanloop naar de verkiezingen van 9 augustus 2022 kunnen er regelmatig politieke bijeenkomsten zijn. De voorverkiezingen en de start van de campagnes zijn over het algemeen vreedzaam gegaan. Toch kunnen op verschillende plaatsen in het land gewelddadige confrontaties ontstaan tussen demonstranten en de politie. Dit kan gebeuren in gebieden met een verhoogd risico, zoals de omgeving van Nairobi, Mombassa, de Riftvallei en de Nyanza regio’s. Vermijd demonstraties, politieke bijeenkomsten en protesten. Zie voor meer informatie de rubriek Veiligheidsrisico’s. De kleurcode voor Kenia is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 17-06-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de districten Mandera, Garissa en Wajir. Uitzondering is het vliegveld van Wajir. Reis ook niet naar het vasteland van het district Lamu en het eiland Kiwayu en de grensgebieden met Somalië. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid en bereid u goed voor.
  • In rode en oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode voor een groot deel van Kenia is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Kenia? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Kenia? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies