Nederland Wereldwijd

Reisadvies Jemen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Na de demonstratie in Nederland op 22 januari 2023 waarbij een koran is verscheurd, is de situatie voor Nederlanders in Jemen volgens de lokale autoriteiten nog onveiliger geworden dan zij al was. De Nederlandse overheid raadt alle reizen naar en in Jemen sterk af. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga niet naar Jemen. Consulaire bijstand is in Jemen niet mogelijk. De kleurcode van het reisadvies voor Jemen is rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 26-01-2023
Nog steeds geldig op: 09-06-2023

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Jemen is rood. Het is te gevaarlijk is om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Jemen? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Jemen? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies