Nederland Wereldwijd

Reisadvies Ivoorkust

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Ivoorkust is voor het grootste deel geel, voor een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In het noorden van het land zijn er terroristische aanslagen geweest. De veiligheidssituatie is daar instabiel. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen (zoals winkelcentra) en blijf uit de buurt van bijeenkomsten en mensenmassa’s. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 16-12-2022
Nog steeds geldig op: 25-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met Mali, Liberia en Burkina Faso, het noorden van het district Zanzan en het oosten van het district Savanes. Dit geldt ook voor het Nationaal Park Comoé en de stad Bouna en omgeving. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is binnen 20 kilometer van de grens met Liberia en naar de steden Tabou, Taï en Grabo. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn corona-inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Ivoorkust? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies