Nederland Wereldwijd

Reisadvies Ivoorkust

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Ivoorkust is voor het grootste deel geel, voor een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In het noorden van het land zijn er terroristische aanslagen geweest. De veiligheidssituatie is daar instabiel. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen (zoals winkelcentra) en blijf uit de buurt van grote bijeenkomsten en mensenmassa’s. Van 13 januari tot en met 11 februari 2024 vindt in Ivoorkust de Afrika Cup plaats. Lees meer over de veiligheidssituatie in Ivoorkust en over de Afrika Cup onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 24-11-2023
Nog steeds geldig op: 04-12-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met Mali, Liberia en Burkina Faso, het noorden van het district Zanzan en het oosten van het district Savanes. Dit geldt ook voor het Nationaal Park Comoé en de stad Bouna en omgeving. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is binnen 20 kilometer van de grens met Liberia en naar de steden Tabou, Taï en Grabo. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies