Nederland Wereldwijd

Reisadvies Indonesië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is geel en een klein deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Er zijn corona-inreisvoorwaarden om Indonesië in te mogen reizen. Lees hierover meer in de rubriek Corona en gezondheid. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 20-12-2022
Nog steeds geldig op: 27-01-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de vulkaan Mount Merapi in de provincie Midden-Java. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.
  • Gaat u toch naar deze vulkaan? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de centrale hooglanden in de provincie Papoea en West-Papoea, de gebieden (kabupaten) Sigi en Parigi Moutong en de gebieden rond het meer van Tentena en Poso in de provincie Midden-Sulawesi. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u  goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over de inreisvoorwaarden en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Indonesië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies