Nederland Wereldwijd

Reisadvies Indonesië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de regio’s Poso, Sigi, Parigi Moutong en Tentena in de provincie Midden-Sulawesi gaat van oranje naar geel. De veiligheidssituatie in deze gebieden is verbeterd. De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Indonesië blijft geel met een klein deel oranje (de provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal Papoea en Zuid-Papoea) en rood (de vulkanen). Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. Vanaf 9 juni 2023 zijn alle corona-inreisvoorwaarden in Indonesië opgeheven.
Laatst gewijzigd op: 21-06-2023
Nog steeds geldig op: 25-09-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de vulkanen Merapi, Anak Krakatau, Semeru en Karangetang. Het is te gevaarlijk om de vulkanen te betreden.
  • Gaat u toch naar deze vulkanen? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea. 
  • Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies