NederlandWereldwijd

Reisadvies Indonesië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is geel met een klein deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.
Laatst gewijzigd op: 07-03-2024
Nog steeds geldig op: 15-04-2024

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de vulkanen Merapi (in Midden-Java), de Marapi (in West-Sumatra), Anak Krakatau (op de Krakatau-eilanden), Semeru, Karangetang (op het eiland Siau). Het is te gevaarlijk om de vulkanen te betreden.
  • Gaat u toch naar deze vulkanen? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea.
  • Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Indonesië, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies