Reisadvies Indonesië
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Nog steeds geldig op: 25-09-2023
Rood: niet reizen
- Reis niet naar de vulkanen Merapi, Anak Krakatau, Semeru en Karangetang. Het is te gevaarlijk om de vulkanen te betreden.
- Gaat u toch naar deze vulkanen? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
- Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea.
- Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
- Gaat u toch naar deze oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.
Geel: let op, er zijn risico’s
- U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
- Bent u in Indonesië of reist u er binnenkort heen? Registreer uw verblijf in Indonesië gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
- Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
- Vertrekt u uit Indonesië? Geef dit zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Verder in dit reisadvies
Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.
Reisdocument
- U heeft een geldig paspoort nodig als u naar Indonesië reist waarmee u zich kunt identificeren.
- Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat u weer vertrekt uit Indonesië.
- Regelmatig controleert de Indonesische Immigratiedienst op illegaal verblijf. Zorg dat u altijd uw geldige paspoort bij u heeft met daarin uw geldig visum of verblijfsstempel en/of uw geldige verblijfsvergunning voor Indonesië. Heeft u dit niet bij u, dan kunt u gearresteerd worden.
Visum
Voor Indonesië heeft u een visum nodig.
- a. Visum bij aankomst (Visa on Arrival) in Indonesië:
U kunt een visum bij aankomst op het vliegveld in Indonesië krijgen (Visa on Arrival) voor de maximale duur van 30 dagen. U kunt dit gebruiken voor het doel toerisme, zaken- en overheidsbezoeken, aankoop van goederen of doorreis. De kosten zijn IDR 500.000 voor de duur van 30 dagen. - b. Visum bij aankomst (Visa on Arrival) verlengen:
U kunt het visum dat u bij aankomst in Indonesië heeft gekregen lokaal 1 keer verlengen voor maximaal 30 dagen. De kosten zijn IDR 500.000. Neem hiervoor op tijd contact op met het lokale immigratiebureau. - c. E-Visum bij aankomst (E-Visa on Arrival – online aangevraagd, dus NIET bij aankomst in Indonesië):
U kunt een visum online aanvragen (E-VOA) via de website van de immigratiedienst. De geldigheidsduur van uw E-VOA is anders dan de duur van uw verblijf. De verblijfsduur is 30 dagen vanaf de aankomstdatum. - d. E-Visum bij aankomst (E-Visa on Arrival – online aangevraagd) verlengen:
Als uw E-VOA verloopt, dan kunt u een nieuwe E-VOA aanvragen voor nog eens 30 dagen zonder Indonesië eerst te verlaten. Ook de verlenging van het E-VOA kan worden aangevraagd op de website van de immigratiedienst. Als u langer blijft dan uw visum geldig is, dan kunt u een boete of gevangenisstraf krijgen of het land worden uitgezet. Verblijft u langer dan de einddatum van uw visum, dan moet u bij vertrek uit Indonesië een boete van IDR 1.000.000 per dag betalen over de periode dat u te lang gebleven bent.
Lees meer informatie op:
- de website van de Indonesische Immigratiedienst (informatie in het Engels).
- de website van de ambassade van Indonesië in Den Haag (informatie in het Engels).
Reizen met kinderen
- Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig om naar Indonesië te reizen.
- Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
Corona-inreisvoorwaarden
- Voor Indonesië gelden geen corona-inreisvoorwaarden.
Rijbewijs
- Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
- Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld COVID, repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
- Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
- Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld
- Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
- Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Indonesië, zoals een pinpas of creditcard én contant geld (US dollars).
- Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. Zo heeft u snel contact met uw bank bij verlies of diefstal van uw bankpas.
- Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.
Mobiele telefoon
- Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
- Houd er rekening mee dat er geen of weinig bereik is in de afgelegen gebieden in Indonesië. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop vooraf (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming) die een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Uw mobiele telefoon moet simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te gebruiken.
Thuisblijvers
- Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
- Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
- Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
- Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
- Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. De spoedeisende hulpdiensten kunnen op deze manier direct contact opnemen met uw contactpersoon.
- Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen naar Nederland
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Let op: in ‘rode’ en in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk niet of minder goed helpen als u in de problemen komt.
Rood: niet reizen
Reis niet naar:
- De vulkaan Merapi en het omliggende gebied in de provincie Midden-Java: door de aanhoudende uitbarstingen heeft de lokale overheid een veiligheidszone ingesteld van 7 kilometer rondom de vulkaan.
- De vulkanen Anak Krakatau, Semeru en Karangetang.
Lees verderop meer informatie over vulkanen (‘Actieve Vulkanen’).
Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Reis alleen als het noodzakelijk is naar de volgende gebieden:
Provincies Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea
In deze provincies vindt regelmatig en in toenemende mate geweld plaats. Er zijn in deze gebieden gewapende aanvallen tussen de onafhankelijkheidsbewegingen zoals de West Papua National Liberation Army (TPNPB) en de Free Papua Movement (OPM) en de lokale autoriteiten. Daarbij zijn slachtoffers gevallen, ook burgers.
Rond het gebied bij de ‘Freeport-mijn’ zijn regelmatig veiligheidsincidenten. Hierbij zijn ook slachtoffers gevallen.
Deze spanningen leiden tot nieuwe protesten en demonstraties in Papoea, Papoea-Hooglanden, Centraal-Papoea, en Zuid-Papoea die gewelddadig kunnen worden. Vermijd deze protesten, demonstraties en contacten met groepen die behoren tot de onafhankelijkheidsbewegingen.
Als u in de hierboven genoemde provincies voor noodzakelijke doeleinden moet reizen, bereid u zich dan goed voor en ga op reis met lokale betrouwbare veiligheidsondersteuning. Vermijd het gebruik van voertuigen met overheidsmarkeringen en bedrijfslogo’s.
Houd het lokale nieuws goed in de gaten.
Internet en andere communicatiemogelijkheden zijn beperkt. Houd hier rekening mee.
Geel: Let op, er zijn risico’s
U kunt naar het gele gebied reizen. De veiligheidsrisico’s zijn anders zijn dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.
Provincie Atjeh (Aceh)
In de provincie Atjeh (Aceh) wordt de Sharia-wet toegepast.
- Voorkom belediging van het islamitische geloof
- Drink geen alcohol
- Draag gepaste kleding
- Doe niet aan gokspelen
- Vermijd onderlinge aanrakingen in het openbaar
Reis in de provincie Atjeh (Aceh) alleen overdag en op de hoofdwegen.
Blijf via de lokale media op de hoogte van de lokale ontwikkelingen. Vermijd demonstraties en samenscholingen.
Terrorisme
Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Indonesië is dit risico aanwezig.
- Wees altijd alert in Indonesië, vooral op plekken waar veel mensen zijn.
- Wees vooral alert in midden-Sulawesi.
- Blijf via de lokale media op de hoogte van de ontwikkelingen.
- Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
Criminaliteit
Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.
Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:
- Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
- Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
- Kent u het gebied waar u bent niet? Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
- Blijf ook overdag op uw hoede.
- Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
- Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.
Drogeren
Soms worden buitenlanders gedrogeerd in bijvoorbeeld bars of taxi’s en daarna beroofd.
Blijf alert en onthoud het volgende:
- Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Als u toch een drankje van die persoon wil, loop dan samen naar de bar.
- Laat uw drankje of eten nooit zomaar ergens staan.
- Houd altijd uw hand over uw glas.
- Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop direct met drinken en gooi het drankje weg.
Drugs
Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs is verboden en strafbaar. Ook als het kleine hoeveelheden zijn. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Indonesië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt de doodstraf krijgen.
Foto's maken
Fotografeer of film geen militaire objecten. Dit is verboden.
Lhbtiq+
Lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen) worden niet algemeen geaccepteerd in Indonesië. Houd hier rekening mee.
In gebieden waar de Sharia-wetgeving (islamitische wetgeving) geldt, zoals bijvoorbeeld in de provincie Atjeh (Aceh), zijn homoseksuele (lhbtiq+) handelingen strafbaar. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.
Controles immigratiedienst
Regelmatig vinden controles plaats door de immigratiedienst om illegaal verblijf in Indonesië op te sporen. Zorg dat u altijd een geldig paspoort met een geldig visum, verblijfsstempel en/of verblijfsvergunning bij u draagt. Heeft u dit niet bij u, dan kunt u gearresteerd worden.
Demonstraties
In Indonesië komen regelmatig politieke demonstraties voor die gewelddadig kunnen worden.
- Zorg dat u niet in een demonstratie terechtkomt.
- Blijf op de hoogte via de lokale media.
- Volg de instructies van de lokale autoriteiten op.
Natuurgeweld
Aardbevingen en tsunami's
Indonesië ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami’s. De afgelopen jaren hebben meerdere aardbevingen plaatsgevonden in Indonesië.
- Volg de berichten in de lokale media
- Informeer u over de situatie.
- Raadpleeg de volgende websites (informatie in het Engels):
Actieve vulkanen
Er zijn actieve vulkanen in Indonesië, die zonder voortekenen onverwachts kunnen uitbarsten. Deze vulkanen maken deel uit van de Pacifische “Ring van Vuur”. Meerdere vulkanen in verschillende gebieden en eilanden van Indonesië vertonen verhoogde vulkanische activiteit. Informeer vooraf naar de actuele veiligheidsrisico’s als er verhoogde vulkanische activiteiten worden waargenomen.
Voor een aantal van deze vulkanen heeft het Indonesische ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen, Geologisch Agentschap (informatie in het Indonesisch) veiligheidszones ingesteld waar u niet mag komen. Dit is het geval bij:
- De vulkaan Mount Merapi in de provincie Midden-Java is de actiefste vulkaan van Indonesië. Sinds de recente uitbarstingen is de vulkaan gesloten voor bezoekers.
- De vulkaan Anak Krakatau is een actieve vulkaan en een van de Krakatau-eilanden in de Straat van Soenda. De Krakatau-eilanden bevinden zich in een van de vulkanisch actiefste delen van Indonesië en is vanwege verhoogde activiteit niet toegankelijk .
- De vulkaan Semeru in Oost-Java is momenteel actief en gesloten voor bezoekers.
- De vulkaan Karangetang is een actieve vulkaan. Ook deze is gesloten.
- Op het eiland Lembata wordt aangeraden op voldoende afstand te blijven van de vulkaan Ile Ape/Ile Lewotolo.
Vulkaanuitbarstingen veroorzaken asregens. Houd rekening met het volgende:
- Asregens kunnen leiden tot verstoringen van het luchtverkeer.
- Vliegvelden kunnen voor kortere of langere tijd gesloten worden. Dit geldt vooral in de provincies Noord-Sumatra, Oost-Java en Bali.
- De autoriteiten stellen lokale veiligheidszones in na vulkaanuitbarstingen.
- Informeer vooraf bij uw (lokale) reisorganisatie of er veiligheidsrisico’s zijn in het gebied waar u heen reist.
Bosbranden en rook
Tussen april en november kunnen bosbranden voorkomen in Indonesië. De rook van de bosbranden veroorzaakt een slechte luchtkwaliteit vooral in het noordwestelijke deel van Indonesië, de eilanden Kalimantan en Sumatra. De rook kan schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral als u astmatische of andere benauwdheidsklachten heeft. Ook jonge kinderen kunnen last krijgen. Houd hier rekening mee.
Regenseizoen (moesson)
Het regenseizoen (moesson) loopt van november tot maart. Tijdens maar ook buiten deze periode komen door zware regenval overstromingen en aardverschuivingen voor. Sommige gebieden zijn dan niet of nauwelijks bereikbaar. Steden, vooral de hoofdstad Jakarta, kunnen zwaar getroffen worden door overstromingen, met verkeersopstoppingen en stroomuitval als gevolg. Houd hier rekening mee in uw reisplan, vooral als u naar de internationale luchthaven Soekarno-Hatta moet reizen.
Meer weten over de weersomstandigheden in Indonesië? Ga naar de volgende websites (informatie in het Engels):
Gezondheidszorg
De kwaliteit van de lokale gezondheidszorg en medische voorzieningen in Indonesië is van een ander niveau dan in Nederland. U kunt meestal voldoende medische verzorging krijgen in een ziekenhuis. Ingewikkelde medische ingrepen kunnen beter buiten het land worden gedaan, bijvoorbeeld in de omringende landen Singapore, Maleisië en Thailand. In de meer afgelegen gebieden is de gezondheidszorg niet of bijna niet beschikbaar. Houd hier rekening mee en zorg voor een goede reisziektekostenverzekering die medische behandelingen en repatriëring dekt.
Medicijnen
Gebruikt u medicijnen?
- Neem voldoende mee, ook voor extra dagen.
- Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waarin al uw medische gegevens staan.
- Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Indonesië.
Reisvaccinaties
- Check ruim voor vertrek op de website van GGD Reisvaccinaties welke vaccinaties u nodig heeft voor Indonesië.
- U kunt (online) een vaccinatie-afspraak maken bij een GGD of bij een andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Alle aanbieders vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
GGD-app
Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.
Dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zikakoorts
Dengue (knokkelkoorts), chikungunya en zikakoorts zijn virusziekten die door muggen – ook overdag – worden overgedragen.
Vooral tijdens het regenseizoen, dat van oktober tot maart duurt, komen uitbraken van dengue (knokkelkoorts) voor.
Neem altijd goede voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten, zoals:
- Gebruik muggenspray.
- Slaap onder muskietennetten, die behandeld zijn met een muggenwerende vloeistof.
- Draag kleding met lange mouwen en lange broekspijpen.
- Bent u zwanger of wilt u zwanger worden? Wees extra voorzichtig of stel de reis uit. Neem contact op met uw huisarts of GGD.
Hondsdolheid (rabiës)
In Indonesië komt hondsdolheid (rabiës) voor.
- Vermijd direct contact met alle (huis)dieren maar ook met wilde dieren, straathonden en straatkatten.
- Bent u gebeten of gekrabd? Zoek onmiddellijk medische hulp.
Vogelgriep
Vermijd het bezoeken van markten met levende dieren, pluimveeboerderijen en andere plekken waar u in contact kunt komen met levende dieren.
Luchtvervuiling
Tijdens de droge periode tussen april en november is de luchtkwaliteit in de grote steden slecht. Bosbranden veroorzaken smog en rook die gevaarlijk zijn voor mensen met astma of andere benauwdheidsklachten en jonge kinderen.
Bent u astmatisch of heeft u andere benauwdheidsklachten? Overleg met uw (huis)arts of het verstandig is om te reizen. Dit geldt ook als u kleine kinderen heeft.
Tijdens het regenseizoen (moesson) dat van oktober tot en met maart duurt is de luchtkwaliteit beter.
Illegaal gestookte sterke drank alcohol (Arak/Arrack/Oplosan)
Pas op met het drinken van lokaal illegaal gestookte sterke drank (Moonshine) in Indonesië. In de afgelopen jaren is het voorgekomen dat in de illegaal gestookte alcohol en cocktaildranken (in Indonesië ook wel Arak/Arrack en Oplosan genoemd) methanol voorkomt. Methanol is giftig en kan dodelijk zijn. Ook andere (giftige) stoffen en vloeistoffen (bijvoorbeeld insectenverdelger, muggenspray, spiritus) kunnen toegevoegd zijn aan de lokale sterke drank en cocktaildranken. Hierdoor zijn de afgelopen jaren al tientallen doden gevallen.
Dit kan ook voorkomen bij Jamu, een soort kruidendrank. Als u denkt dat u een onschuldig kruidendrankje heeft gekocht, kan hierin mogelijk giftige vloeistof zitten.
Wegverkeer
Vergeleken met Nederland is het wegverkeer in Indonesië chaotisch. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn. Ook kunnen de wegen de grote hoeveelheid auto’s, bromfietsen, scooters en motorfietsen niet aan. Hierdoor ontstaan regelmatig files.
Bent u niet gewend om in drukke verkeersomstandigheden te rijden? Rijd niet zelf, maar ga met een ervaren chauffeur op pad.
Rijdt u wel zelf? Wees alert in het verkeer.
Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht altijd op de politie.
Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Indonesië op de website van de ANWB.
Besturen motor of scooter op Bali
Om het grote aantal ongelukken met motoren en scooters te verminderen, gaat de overheid op Bali de regels van de verhuur van motoren en scooters strenger handhaven. U bent verplicht een geldig rijbewijs te laten zien. Ook zal er strenger worden gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels.
Taxi’s
In de grote steden en op het eiland Bali is een ruim aanbod van taxi’s.
- Gebruik bij voorkeur taxi’s van geregistreerde bedrijven zoals Bluebird, Silverbird en Express.
- Controleer of deze taxi's gebruik maken van een taximeter.
- Boek vooraf uw taxivervoer via de apps Gojek en Grab. U ziet meteen wat de ritkosten zijn en ook de gegevens van de taxibestuurder.
Scheepvaart
Het bootvervoer naar en tussen de eilanden kan gevaarlijk zijn. Oorzaken zijn plotseling opkomende slechte weersomstandigheden, de kwaliteit van de boten en de beperkte navigatiemiddelen die worden gebruikt. Ook komt het voor dat te veel passagiers op de boot worden toegelaten.
Lokale hulpdiensten
Heeft u direct hulp nodig in Indonesië? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:
- Politie: 110
- Brandweer: 113
- Ambulance: 118
Wat moet u doen in een nood- of crisissituatie?
- Bent u in Indonesië en bent u in nood (zoals een ziekenhuisopname of diefstal)? Bekijk wat u kunt doen in geval van nood.
- Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Bekijk wat u kunt doen in een crisissituatie.
- Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
- Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
- Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
- Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade.
Contactgegevens ambassade
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar via +31 247 247 247. Of neem contact op via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96 of Twitter via @247BZ.
Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer? Bel het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt het lokale tarief.
Nederlandse ambassade in Indonesië
- Bekijk de contactgegevens van de Nederlandse ambassade in Jakarta.
Registreren
- Registreer uw verblijf in Indonesië gratis via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
- Kies ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’. Zo weet de Nederlandse ambassade dat u in het land bent. U krijgt een melding per e-mail als het reisadvies verandert. Ook krijgt u bij een calamiteit of crisis, via e-mail of sms, extra informatie over de veiligheidssituatie.
- Vertrekt u uit het land? Geef dit zo snel mogelijk door via de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken.