Nederland Wereldwijd

Reisadvies Ghana

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het risico op ontvoeringen is toegenomen in het noordwestelijke en noordelijke grensgebied met Burkina Faso. De kleur van de gebieden is veranderd van geel (let op: er zijn risico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). De kleur van Ghana is geel en een klein deel oranje. U kunt naar Ghana reizen maar er zijn risico’s. De Ghanese overheid heeft een verhoogde terroristische dreiging afgekondigd voor de noordelijke grensgebieden. Het gebied is onveilig. Er is strijd tussen verschillende bevolkingsgroepen waarbij geweld kan ontstaan. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 24-06-2022
Nog steeds geldig op: 11-08-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het noordwestelijke en noordelijke gebied dat grenst aan Burkina Faso. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor Ghana is voor het grootste geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er kunnen inreisvoorwaarden gelden voor reizigers uit Nederland.

  • Naar Ghana? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek 'Corona en gezondheid'.
  • Verblijft u in Ghana? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland

Verder in dit reisadvies