NederlandWereldwijd

Reisadvies Ghana

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Ghana is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. U kunt naar Ghana reizen maar er zijn risico’s. De Ghanese overheid heeft een waarschuwing afgegeven voor een verhoogde terroristische dreiging in de noordelijke gebieden die grenzen aan Burkina Faso. Er is regelmatig strijd tussen verschillende bevolkingsgroepen waarbij geweld kan ontstaan. In de aanloop naar de verkiezingen van eind 2024 kunnen demonstraties en protesten ontstaan. Demonstraties en protesten worden aangekondigd en zijn meestal vreedzaam. Soms kunnen ze gewelddadig verlopen. Vermijd grote groepen mensen. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 01-03-2024
Nog steeds geldig op: 22-04-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het noordwestelijke en noordelijke gebied dat grenst aan Burkina Faso. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies