Nederland Wereldwijd

Reisadvies Ghana

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleur van het reisadvies voor Ghana is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. U kunt naar Ghana reizen maar er zijn risico’s. De uitbraak van het Marburg-virus, die in juli geconstateerd werd in de Ashanti regio, is voorbij. Zie voor meer informatie de rubriek Corona en gezondheid. De Ghanese overheid heeft een waarschuwing voor een verhoogde terroristische dreiging afgekondigd voor de noordelijke grensgebieden. Er is regelmatig strijd tussen verschillende bevolkingsgroepen waarbij geweld kan ontstaan. Het risico op ontvoeringen is toegenomen in het noordwestelijke en noordelijke grensgebied met Burkina Faso. In het hele land kunnen protesten en demonstraties ontstaan door onvrede over de stijgende kosten van het levensonderhoud. Demonstraties en protesten worden aangekondigd en zijn meestal vreedzaam, maar soms is er geweld. Vermijd grote groepen mensen. Zie voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 19-10-2022
Nog steeds geldig op: 28-11-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het noordwestelijke en noordelijke gebied dat grenst aan Burkina Faso. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

Verder in dit reisadvies