Nederland Wereldwijd

Reisadvies Filipijnen

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Filipijnen is geel met een klein deel rood. Op 9 mei 2022 vinden in de Filipijnen presidentsverkiezingen plaats. In de aanloop naar deze verkiezingen en de dagen daarna kan toenemende onrust met geweld verwacht worden. Houd hier rekening mee. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale overheid en houd het lokale nieuws in de gaten. Blijf weg van samenscholingen en demonstraties. Het is verboden voor buitenlanders om deel te nemen of zich te mengen met de verkiezingsbijeenkomsten en kunnen het land uitgezet worden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 03-05-2022
Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal, het westelijk deel van het eiland Mindanao en het gebied in de Suluzee tussen de eilanden Palawan, Mindanao en Maleisië is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor de Filipijnen is voor de rest van het land geel, behalve de actieve vulkanen Bulusan, Kanlaon, Mayon en Taal, het westelijk gedeelte van het eiland Mindanao en de Suluzee tussen de eilanden Palawan, Mindanao en Maleisië.
  • U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden.
  • Naar de Filipijnen reizen? Lees meer informatie of u het land kunt inreizen en over de lokale coronamaatregelen op de Filipijnen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in de Filipijnen? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit de Filipijnen? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland

Verder in dit reisadvies