NederlandWereldwijd

Reisadvies Congo, de Republiek

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Republiek Congo is geel met een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 19-01-2024
Nog steeds geldig op: 26-05-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de noordgrens met de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR), de Pool-regio, de Bouenza-regio,de zuidgrens met de Democratische Republiek Congo (DRC) en de grens met de Angolese enclave Cabinda. Reis ook alleen als het nodig is via verbindingsweg N1 naar Pointe-Noire. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies