Nederland Wereldwijd

Reisadvies Congo, de Republiek

Ministerie van Buitenlandse Zaken

In de regio Brazzaville heeft de regering van de Republiek Congo de rebellengroepen ontwapend. De veiligheidssituatie is verbeterd. De kleurcode van het reisadvies voor de regio Brazzaville gaat van oranje naar geel. In de zuidelijke gebieden die grenzen aan de Democratische Republiek Congo en aan Angola (Cabinda) is de situatie instabiel en onveilig. De kleurcode van het reisadvies voor deze grensgebieden is oranje. De kleurcode van het reisadvies voor de Republiek Congo is geel met een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 02-06-2023
Nog steeds geldig op: 07-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de noordgrens met de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR), de Pool-regio, de Bouenza-regio en de zuidgrens met de Democratische Republiek Congo (DRC). Reis ook alleen als het nodig is via verbindingsweg N1 naar Pointe-Noire. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies